TOP

Innovatieprijs voor Tenue de Nîmes

De Amsterdamse denimwinkel Tenue de Nîmes won gisteravond tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala de deelprijs 'Beste Innovatie'.

De vakjuryprijs Beste Innovatie van de ING Retail Jaarprijs wordt niet jaarlijks uitgereikt, maar alleen als de vakjury tussen de deelnemers aan de vakjuryprijzen bijzondere vernieuwingen tegenkomt.

Lovend

Tenue de Nîmes kreeg een lovende reactie vanuit de jury: “In de schaduw van Joost van den Vondel laat Tenue de Nîmes zien hoe de traditionele retailwetten zich verenigen met de uitdagingen van het Nieuwe Winkelen. Door Tenue de Nîmes worden de traditionele paden in de modedetailhandel doorkruist. Geen uitverkoop in de winkel, geen overbodige collectiewisselingen en geen prijscommunicatie. Tenue de Nîmes weet nieuwe media op een uiterst innovatieve manier te verenigen met traditionele media en real life experiences door de gecombineerde inzet van cross channels, social media, exclusieve edities van topmerken en speciale events op tijdelijke locaties en print magazines.”

Twitter

Menno van Meurs van Tenue de Nîmes reageert heel modern in een interview via Twitter: “Het is ongelooflijk dat een 25-koppige jury, bij elkaar goed voor 1000 jaar retailervaring, van onze winkel zegt dat we uitzonderlijk zijn!” Over het effect van de prijs een dag na de uitreiking, zegt hij: “Facebook en Twitter exploded!”

Vakjuryprijs

Tenue de Nîmes was ook één van de drie genomineerden voor de vakjuryprijs Beste Zelfstandige Winkel. Deze ging uiteindelijk naar Tieleman Keukens in Middelharnis.