TOP

Inkooptip mannenmode zomer 2016: smetteloos wit*

Wit is eigenlijk nooit uit de mode, maar voor de zomer van 2016 is deze tint echt niet te missen. De witte pantalon en het witte pak zijn dan ook key items, die niet mogen ontbreken in de zomer 2016-collecties.

Zowel in de klassieke hoek als onder meer trendy mannenmodemerken is wit een substantieel onderdeel van de zomergarderobe. Wie tijdens de afgelopen mannenmodeshows goed heeft opgelet, zag de trend al veelvuldig voorbijkomen. Zo toonden onder meer Ermenegildo Zegna, Calvin Klein en Dior Homme witte broeken, veelal in combinatie met een wit jasje, overhemd of T-shirt.

wit-trend600
Lardini s/s 2016 (l), Ermenegildo Zegna s/s 2016

Wit op wit

Ook op de afgelopen editie van Pitti Uomo was de wit-op-wit-trend opvallend aanwezig. Zo toonden onder meer Lardini en Gabriele Pasini smetteloos witte pakken in combinatie met donkerblauwe details. Bovendien hadden veel mannelijke Pitti-bezoekers – vaak ook een graadmeter voor trends – zich eveneens in spierwitte looks gehuld. 

De witte broek die nu zo in de mode is, is veelal voorzien van kortere en strakkere pijpen. Het witte pak is er in verschillende soorten, van gestructureerd linnen tot glanzend katoen met een klassiek double-breasted jasje of een single breasted met een enkele knoop. Voor wie wit op wit iets te besmettelijk vindt, is een witte broek – gecombineerd met een donkerblauw jasje – een goed begin.