TOP

Inkooptip mannenmode: de gebreide stropdas *

De gewone stropdas maakt steeds meer plaats voor de gebreide variant, die een stuk minder serieus is dan de geweven versie. Veel modemerken hebben dan ook de gebreide stropdas in verschillende kleuren en varianten in de collectie.

De terugkeer van de klassieke gentleman look heeft er in de laatste jaren voor gezorgd dat het pak weer stevig in trek is. Wel zijn de pakken van tegenwoordig een stuk minder saai dan vroeger. Daar horen dan ook een minder serieuze, maar desalniettemin stijlvolle accessoires bij.

Minder formeel

Een goed voorbeeld van een dergelijk accessoire is de gebreide stropdas. Een das die gebreid is in plaats van geweven, heeft een wat lossere, frivolere look die goed bij het mannenmodebeeld van dit moment past. Dit komt niet alleen door het gebreide aspect: ook de rechte onderkant zorgt voor een wat minder formele uitstraling.

Suit SupplyKnitted Tie Drakes

Links: Suit Supply, rechts: Drake’s, foto bovenin: Berluti

Merken als Berluti, Drake’s and Rubinacci hebben verschillende soorten gebreide dassen in de collectie, van gestreepte exemplaren tot uni stropdassen die dankzij het gebruik van zijde een lichte glans hebben. Gelukkig zijn de meeste varianten – afhankelijk van hun kleur – het hele jaar door te dragen.