TOP

Ilja Visser toegelaten tot Parijse Couture Kalender

De Nederlandse modeontwerpster Ilja Visser is met haar merk Ilja toegelaten tot de Parijse Couture Kalender. Ze treedt hiermee in de voetsporen van onder andere Viktor & Rolf en Iris van Herpen.

Ilja Visser is toegelaten tot de Parijse Couture Kalender. Dat heeft het Franse modeorgaan Chambre Syndicale de la Haute Couture bekendgemaakt. Dit is de federatie van modeontwerpers die zich officieel haute couturier mag noemen.

Visser vertelde tegen de Telegraaf dat ze verwacht dat de toelating veel deuren zal openen omdat ze een groter publiek zal bereiken. “Dat is geweldig, maar tegelijkertijd zorgt het ook voor meer druk. Ik heb diverse shows in Amsterdam gegeven en twee keer eerder in Parijs, maar voor mijn gevoel is de show die ik in juli in de achtertuin van de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Parijs ga geven pas voor het ‘echie’,” aldus Visser.

Visser probeerde met haar merk Ilja al eerder toegang te krijgen tot de kalender, maar ze werd afgewezen. “De toelating is heel streng. We moesten een uitgebreid boek met alle in’s en out’s van het merk inleveren. De Chambre bestudeert álles en kijkt of je bedrijf organisatorisch klaar is.”