TOP

Faillissement voor Ilja Visser

De crisis ontziet ook modeontwerper Ilja Visser niet. Haar bedrijf Goldfish Design BV uit Halfweg is op 14 juni 2016 in staat van faillissement gesteld door de Rechtbank van Amsterdam.

Foto: Jeroen Snijders

Goldfish Design BV, handelend onder de naam Ilja Visser, is gevestigd in één van de twee Suikersilo’s in Halfweg. Margreet Teitler-Van Bommel van Spuistraat 10 Advocaten is als curator aangesteld door de rechtbank. Volgens de curator is het nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over de oorzaken van het faillissement. Ook de toekomst van het bedrijf is nog onzeker. “Er wordt wel nagedacht over een doorstart, maar er heeft zich nog geen overnamekandidaat gemeld. Het bedrijf ligt momenteel stil.” Ze verwacht in juli meer bekend te kunnen maken.

Couture

In maart was Ilja Visser nog in het nieuws met haar aankondiging zich volledig te gaan richten op couture en na 10 jaar te stoppen met haar ready-to-wear lijn Ready to Fish. In het kader daarvan werd ook de winkel aan de Prinsengracht in Amsterdam gesloten. Dat nieuws kwam een jaar nadat ze haar couturelijn door de Chambre de la Couture in Parijs werd toegevoegd aan het officiële catwalkprogramma van de Fashion Week Paris.

Mode Stipendium

Ilja Visser studeerde in 2001 af aan Artez in Arnhem en begint in 2005 met haar couturelijn Ilja, twee jaar later gevolgd door haar ready-to-wearlijn Ready to Fish. Ze maakt een snelle groei door. In 2009 stapten er een aantal partners in haar bedrijf en maakt het bedrijf een professionaliseringsslag. In 2010 opende een Ready to Fish winkel aan de Prinsengracht in Amsterdam. In 2011 kreeg ze als eerste Nederlandse ontwerpster het Cultuurfonds Mode Stipendium uitgereikt van het Prins Bernhard Cultuurfonds.