TOP

Hunkemöller betaalt 4,8 miljoen euro coronasteun terug, Designer Outlet Roermond weer open, thuisquarantaine zorgt voor tekort aan personeel

Schoenenmerk Rehab en tweesterrenrestaurant The Jane lanceren collectie, door thuisquarantaine is er een tekort aan personeel en Designer Outlet Center Roermond mag weer open. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van 19 juli.

Designer Outlet Center Roermond weer open

Het Designer Outlet Center (DOC) in Roermond gaat dinsdag weer open, dat meldt 1Limburg vandaag. Op last van de gemeente was het vlakbij de Maas gelegen outletcenter gesloten omdat overstromingsgevaar bestond. Horeca, het casino en de bioscoop bij het DOC blijven maandag nog dicht, aldus Rianne Donders, burgermeester van Roermond. De duizenden bezoekers per dag en de daarbij horende verkeersopstoppingen kon de stad niet gebruiken na de wateroverlast.

Partijen Miller&Monroe en Witteveen online geveild

Wegens faillissement van Vidrea Retail B.V., het moederbedrijf van modeketens Miller&Monroe en Witteveen, worden grote kledingpartijen van de twee modemerken geveild via het online platform van BVA Auctions. Onder meer jassen, shirts, broeken, shawls, zomerjurkjes, hemdjes en korte broeken worden in de veiling aangeboden. In totaal worden 51 kavels, bestaande uit dozen vol kleding, geveild, deze zijn gevuld met kleding in diverse kleuren, maten en modellen.

Rehab en The Jane lanceren collectie

Tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen en schoenenmerk Rehab zijn een samenwerking aangegaan. Daar is een collectie uitgekomen van een vrouwen- en een mannensneaker. Beide zijn gemaakt van kalfsleer en hebben een zool van gerecycled rubber. Hierbij is gelet op de gebruiksvriendelijkheid van de schoenen in de keuken, door middel van een zool die een stevige grip geeft. De vrouwenmodellen zijn zwart, met op de achterkant het logo van het restaurant. De mannensneakers hebben een allover print gekregen, ontwikkeld door het creatieve team van The Jane.

Hunkemöller betaalt 4,8 miljoen euro coronasteun terug

Lingerieketen Hunkemöller heeft in 2020 een lagere omzet geboekt dan een jaar eerder, maar wist de schade van de gedwongen winkelsluitingen tijdens de coronapandemie beperkt te houden. Doordat het omzetverlies minder groot is dan gevreesd, zet de winkelketen bijna 5 miljoen euro aan ontvangen coronasteun apart om terug te betalen aan de Nederlandse overheid. Dat meldt Nieuws.nl vandaag. In het gebroken boekjaar, dat liep tot 31 januari 2021, verkocht Hunkemöller voor 458,8 miljoen euro. Dat was 12 procent minder dan in het voorgaande jaar, waarmee een einde kwam aan een decennium waarin de verkoopcijfers jaar op jaar hoger uitvielen. Hunkemöller sneed aan het begin van de pandemie stevig in de kosten. De keten kwam met veel verhuurders tot een overeenkomst om tijdens lockdowns maar de helft van de verschuldigde huur te betalen. Tegelijkertijd deed het bedrijf een beroep op alle mogelijke vormen van overheidssteun. In totaal ontving Hunkemöller 16,1 miljoen euro steun van de landen waarin de keten actief is. In Nederland maakte de overheid 6,3 miljoen euro over in het kader van de tijdelijke NOW-regeling, waarmee bedrijven lonen konden doorbetalen bij aanzienlijke omzetverlies. Daarvan is nu 4,8 miljoen euro gereserveerd voor terugbetaling, omdat Hunkemöller in bepaalde periodes waarschijnlijk niet voldeed aan de voorwaarden. Dat bedrag kan nog hoger uitvallen.

Tekort aan personeel door thuisquarantaine

Werkroosters komen steeds meer in de knel door oplopende coronabesmettingen. Dat meldt AD maandag. Een stijging van het aantal thuisquarantaines zorgt ervoor dat sommige bedrijven hun openingstijden moeten aanpassen of zelfs de deuren sluiten. Ook winkeliers hebben grote moeite om voldoende medewerkers in te zetten. Jan Meerman van branchevereniging Inretail vertelt tegen de krant: “Het is zorgwekkend, er is geen personeel meer te krijgen. Veel winkeliers kampen sinds de volledige heropening met een structureel tekort aan mensen, want in de retail zijn we tussen de 10 en 20 procent van de medewerkers kwijtgeraakt. Zij hebben elders werk gevonden. Naast dit structurele probleem, hebben we ook te kampen met de thuisquarantaines. Sommige winkels moeten hierdoor hun openingsuren aanpassen.’’ Volgens Meerman probeert de branche via zij-instromers en het bundelen van vacatures op websites toch aan extra werkkrachten te komen. “Maar dat valt tot nu toe niet mee.’’

Foto: Hunkemöller