TOP

Hudson’s Bay Nederland wijzigt koers, Miller & Monroe koopt Charles Vögele Oostenrijk

De Nederlandse warenhuizen van Hudson's Bay gaan op de schop onder leiding van een nieuwe topman. Verder: Miller & Monroe wordt tóch de nieuwe eigenaar van de Oostenrijkse Charles Vögele-winkels, FashionWorks heeft een nieuwe eigenaar en voormalig Euretco-directeur Harry Bruijniks wordt voorzitter van Detailhandel Nederland. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 16 januari.

Nederlandse warenhuizen van Hudson’s Bay gaan op de schop onder leiding van een nieuwe topman

Om de grote verliezen van de 13 warenhuizen van Hudson’s Bay een halt toe te roepen moeten de filialen zichzelf opnieuw uitvinden, melden verschillende media. Een nieuwe ceo moet orde op zaken stellen. Onder leiding van Armin Devender, die Stefaan le Clair opvolgt, zal er kritisch gekeken worden naar de doelgroep van het warenhuis en naar de grootte van de vestigingen. De doelgroep moet breder en de verstigingen kleiner. Devender komt van Galeria Kaufhof, het zusterbedrijf van Hudson’s Bay.

Nieuwe eigenaren voor FashionWorks 

Per 1 januari 2019 is FashionWorks overgenomen door het huidige management, Dave van Benthem en Pascal Putman. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. FashionWorks werd in 2011 opgericht door DECO Brand & Retail management en is distributeur van verschillende succesvolle modemerken. Met deze overname is FashionWorks ook verhuisd, van IJsselstein naar nieuwe showrooms in Blaricum.

“Voor 2019 staat ons een geweldig nieuw avontuur te wachten. We zijn er trots op dat we FashionWorks over hebben kunnen nemen en dat wij de distributie en vertegenwoordiging van de merken van FashionWorks zelfstandig voort kunnen zetten”, aldus Dave van Benthem. FashionWorks vertegenwoordigt in Nederland onder meer: Bertoni of Denmark, Bruun & Stengade, Orbitkey, Pockies, Five Fellas, Espadrij en Sanwin.

Miller & Monroe wordt tóch de nieuwe eigenaar van de Oostenrijkse Charles Vögele-winkels

De resterende zestig winkels van Charles Vögele in Oostenrijk worden alsbnog omgebouwd naar Miller & Monroe. Het Nederlandse modebedrijf Victory & Dreams heeft de kledingwinkels onlangs overgenomen van GA Europe, zo laat managing director Thomas Krenn van Charles Vögele Oostenrijk weten aan Textil Zeitung, meldt Retailnews.

Veertien winkels zijn inmiddels al omgebouwd naar Miller & Monroe. Deze maand volgen er nog eens vijftien, terwijl de operatie in het voorjaar moet worden afgerond. Victory & Dreams bood vorig jaar ook al op de winkels, maar zag toen herstructureringsspecialist GA Europe ermee vandoor gaan ging. Die heeft sinds september zo’n dertig vestigingen gesloten en de resterende winkels opnieuw te koop aangeboden.

Voormalig Euretco-directeur Harry Bruijniks wordt voorzitter van Detailhandel Nederland

Bij brancheorganisatie Detailhandel Nederland is zowel een nieuwe directeur als een nieuwe voorzitter aangesteld. Hester Duusrma neemt de directietaken op zich. Zij was eerder algemeen directeur van Koninklijke BLN-Schuttevaer en secretaris-generaal van de Europese Schippersorganisatie. De nieuwe voorzitter is Harry Bruijniks. Hij is onder meer oud-directeur bij Euretco, waar hij in 2016 is vertrokken. 

Couturier Ronald Kolk exposeert in Museum aan het Vrijthof in Maastricht 

Museum aan het Vrijthof in Maastricht staat van 9 maart tot en met 16 juni 2019 in het teken van Haute Couture en Haute Joaillerie. Couturier Ronald Kolk toont een kleurrijke selectie van ruim vijftig jurken uit zijn omvangrijke oeuvre. Goudsmid en créateur Margareth Stalman presenteert een indrukwekkende collectie juwelen. De tentoonstelling ‘Het Meisje, De Jurk en De Parel’ vindt plaats tijdens en rond de kunstbeurs TEFAF Maastricht.