TOP

Hudson’s Bay moet betalen, tweedehands kleding populair, en Bestseller lanceert online outlet

Bestseller Group lanceert vandaag een online outlet platform, de politie vindt een grote partij nepmerkkleding in Schiphol-Rijk en Hudson’s Bay moet Nederlandse verhuurders betalen. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 20 oktober.

Hudson’s Bay moet Nederlandse verhuurders miljoenen betalen

De Amsterdamse kantonrechter heeft bepaald dat Hudson’s Bay de verhuurders van panden in Tilburg en Almere ruim 3,1 miljoen euro betalen. Dit meldt RTL Nieuws. De Canadese warenhuisketen opende vanaf 2017 vijftien grote warenhuizen in Nederland. Om verhuurders zo ver te krijgen hun panden ingrijpend te verbouwen, kregen zij de garantie dat het Canadese moederbedrijf de winkels voor minimaal tien jaar zou huren. Maar Hudson’s Bay Nederland ging al na iets meer dan twee jaar op de fles. Sindsdien probeert de Canadese moeder van de afgegeven huurgaranties af te komen.

Nieuw online outlet platform Bestseller

Vandaag is Outfit Hustler online gegaan in Nederland: een nieuw online outlet platform van het Deense moederbedrijf Bestseller Group. Het platform is gericht op de digitale generatie Z, oftewel twintigers en dertigers, aldus het persbericht. Momenteel worden de merken Vero Moda, Jack & Jones, Name It, Selected Homme/Femme, Vila, Object, Noisy May, Mamalicious, Junarose by Vero Moda, Y.A.S, Pieces en Bianco verkocht tegen 30 tot 80 procent korting. Dat betreft de collecties voor zowel dames en heren als kinderen. Het platform wil in de toekomst ook merken van buiten de Bestseller-stal aanbieden. 

Politie vindt grote partij nepmerkkleding

Het Noordhollands Dagblad meldt dat afgelopen donderdag bij een bedrijf in Schiphol-Rijk een grote partij nepmerkkleding is aangetroffen. De waarde wordt geschat op tienduizenden euro’s. De politie en de douane trof in totaal 21 pallets aan in het pand. Het betreft volgens hen namaakkleding van merken uit het hogere segment. De kleding is in beslag genomen en er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Stijging tweedehands winkels 

Vintage, pre owned of tweedehands: welke naam je er ook op plakt: kleding met een tweede leven wint aan populariteit. Volgens Retailnews openen steeds meer tweedehandskledingwinkels de deuren in Nederland. Het aantal steeg met zeven procent, van 2252 vorig jaar tot 2415 nu. Dat maakte de Kamer van Koophandel (KvK) bekend ter gelegenheid van de Week van de Duurzaamheid. De meeste winkels bevinden zich in de grote steden en Noord-Holland en Zuid-Holland tellen de meeste tweedehandskledingwinkels. De KvK noemt het opvallend dat in Drenthe het aantal winkels de laatste vijf jaar met 21 procent daalde.

Eigen winkel voor Elements of Freedom

In oktober opent het duurzame, van oorsprong Amsterdamse vrouwenmodelabel Elements of Freedom de allereerste eigen winkel, meldt Fashion United. De plannen voor een eigen winkel gelegen in de populaire Negen Straatjes in de hoofdstad lagen er volgens mede-eigenaar Audrey Nuchelmans al langer. Die stonden oorspronkelijk op de agenda voor 2021. Het is de bedoeling om op termijn meerdere eigen brandstores te openen, wellicht ook in het buitenland.

Credit beeld: Hudson’s Bay