TOP

Zo start je een eigen online kledingwinkel

Het is voor veel jonge mensen een droom: het starten van een online winkel in mode. Of het nu gaat om kindermode of specifieke kleding voor de vrouw, een zaak in mannenshirts of lingerie, zorg dat je de juiste stappen zet om jouw online zaak goed uit de startblokken te krijgen.

Veel mensen houden ervan: mode! De kledingbranche is een levendige bedrijfstak waar veel jonge bedrijfjes een start maken en soms ook bedrijven worden verkocht, waar een ander weer een boost aangeeft. Liefhebbers om in de mode aan de slag te gaan, zijn er altijd.

Daarnaast schieten de ónline modebedrijfjes als paddenstoelen uit de grond. Dat betekent dat je niet de enige bent die hier mee aan de slag wil gaan, dus moet je zo uniek mogelijk zijn om je van de rest te kunnen onderscheiden.

Richt je op een specifieke doelgroep

Hoe je zo’n bedrijf begint? Allereerst door je op een specifieke doelgroep te richten. Iedereen willen bedienen werkt veelal averechts. Ga voor één doelgroep of duik een nichemarkt in.

Zorg voor de juiste producten

Zorg dat je goede producten hebt. Duurzame kleding is momenteel bijna een must. Kies je daar bewust voor, dan heb je je aan regels en criteria te houden. Communiceer deze keuze ook naar je klanten. Het kan voor hen een belangrijke motivatie zijn om dan juist voor jouw collectie te kiezen.

Communiceer helder en duidelijk

Zoals gezegd is de communicatie c.q. marketing van groot belang. Zorg voor een heldere website met een online shop, zorg dat het tot in de puntjes verzorgd is, goed werkt en duidelijk is wat je aanbiedt. Bestellingen moeten goed afgehandeld kunnen worden en snel geleverd.

Zet jezelf professioneel op de kaart

Zet social media in om jezelf en je business op de kaart te zetten. Laat je daarover goed informeren. Niet elk bericht op facebook zet direct zoden aan de dijk. Om in het woud van berichten het juiste te doen, kan een marketingexpert je verder brengen.

Geef een eigen draai aan een bestaand concept

Vind je het opzetten van een eigen shop lastig, dan is het natuurlijk ook mogelijk om in gesprek te gaan met iemand die zijn bedrijf verkopen wil. Dan is de basis al gelegd en kun je er je eigen stempel op gaan drukken.