TOP

Hoe gaat het met JC Rags?

JC Rags kwam twee jaar geleden in handen van Varova, de investeringsmaatschappij achter onder andere jeansketen Men at Work. Sinds die tijd is het stil rond het mannenmodemerk. Daar komt dit seizoen verandering in, vertelt Mark Hommelberg, mede-eigenaar van Men at Work.

JC Rags is een voorraadmerk geworden. Waarom? Mark Hommelberg: “Acht maanden van te voren een collectie inkopen? Daar geloven we niet meer in. We zien in onze winkels dat merken die direct uit voorraad leveren extreem succesvol zijn. Het rendement is structureel beter. Met JC Rags kunnen we snel schakelen; bijna alle items in de collectie zijn binnen zes tot acht weken te herhalen.”

Is het merk nog te koop geweest de afgelopen periode? “Ja, bij Men at Work en op kleine schaal, low profile, bij oude klanten, waar de fast fashion-aanpak met succes werd getest. Winkeliers durven dit in te kopen, omdat wij het risico dragen. Nu is het tijd om het wholesalekanaal weer actief te benaderen. Rudy Gerritsen is de nieuwe agent en we hebben een mooie showroom in Amsterdam.”

Is JC Rags nog wel een totaalcollectie? “Absoluut, maar het is wel een collectie die sterk leunt op trenditems. Bomberjacks bijvoorbeeld. Nu ontzettend populair. Binnen drie weken zijn de bombers die vorig jaar zijn ingekocht op, en dan staat de retailer met lege handen. Bij JC Rags zijn ze per direct bij te bestellen. Hetzelfde geldt voor stretch chino’s en T-shirts met een wijde, ronde hals. Die verkopen we op dit moment als warme broodjes.”

Willen jullie het merk ook internationaal verkopen? “We staan open voor het buitenland, maar de focus ligt nu op Nederland. We kennen de Nederlandse markt en de klanten. En zij kennen ons.”

Inkoop via: Opportunity Agency, 06-1464 5665
Retailverkooprijzen: variërend tussen €29 voor een T-shirt en maximaal €189 voor een jas.
Marge: 2.8 (3.0 voor de snelle betaler)