TOP

Hoe gaat het met het nieuwe JackieDress?

Agent en distribiteur Kim de Vries merkte precies waar vraag naar was, maar wat niet werd ingevuld door andere labels. Dus ze begon haar eigen label: JackieDress. De naam was snel gekozen, ter inspiratie van mode- en stijlicoon Jackie Kennedy. “Met JackieDress maak ik vrouwelijke jurkjes, met een sportieve snit en insteek.”

Was Jackie Kennedy dan zo’n sportief stijlicoon? “Jazeker! En dan moet je bij onze kleding niet direct denken aan de pakjes die zij droeg tijdens het zeilen en paardrijden, maar aan een jonge, sportieve moeder als stijlicoon”, legt De Vries uit. “Een energieke vrouw die veel doet en er toch leuk uit wil zien. Dat is de insteek.”

De Vries zit met JackieDress is het World Fashion Centre, pal op de plek waar het allemaal gebeurt in de branche. “Ja, dat is een voordeel. Wij hebben al een klantenkring, en zien gelijk hoe de reacties zijn.”

Andere stoel

Dat De Vries als agent precies weet waar vraag naar is, helpt natuurlijk ook mee. “ Ik merkte dat ik veel behoefte had om in te spelen op het seizoen. Ik merkte dat er vraag was naar het soort jurkjes dat wij maken. Dus ik dacht: waarom niet zelf beginnen? In het begin was het best even wennen, je zit ineens op een andere stoel.”

Op dit moment heeft JackieDress door heel Nederland rond de veertig verkooppunten. Best aardig, als je bedenkt dat het merk pas op 24 april officieel gelanceerd werd. “Dat is heel fijn, ja. Het is ook makkelijk instappen, omdat bij ons alles uit voorraad is. Daarom kunnen retailers de items direct meenemen. De volgende dag hebben ze het al in huis.”

Bestseller

De bestseller van dit moment is een jurkje met een Bretonse streep, van honderd procent katoen, vertelt De Vries. “Die is er echt uitgevlogen. Ook de jeansjurkjes gaan heel hard. De vesten gaan momenteel minder: logisch, door de hitte.”

Ze vult aan: “We merken dat het ontzettend weersafhankelijk is. Nu is er bijvoorbeeld een run op de hele dunne jeansstofjes. Omdat we pas zo kort bezig zijn is het dan ook lastig om te zeggen wat ons beste item is, dat wordt nog even afwachten.”

Doelgroep

De doelgroep van het merk ligt bij jonge moeders, de prijzen liggen in het middensegment. “De verkoopprijzen lopen van prijzen tussen de 39-49 euro tot ongeveer 89-99 euro”, aldus De Vries. “Belangrijk is de pasvorm. Ik heb zelf twee kleine kinderen en ik weet hoe fijn het is als je dan lekker zittende kleding aan hebt die een beetje mee stretcht. Je rent er namelijk continu achteraan”, lacht ze.

Het merk zit nog in de opstartfase. Wil De Vries in de toekomst ook Europa gaan veroveren? “Dat zou heel leuk zijn! Maar eerst wil ik me op Nederland richten, dan kijken we buiten de grenzen. Ik geloof er heilig in dat het product zichzelf verkoopt.”

Hoe hard het dan moet gaan? “Daar kan ik nog geen aantallen aan hangen. Het zou mooi zijn als we binnen een jaar verdubbelen. Maar ik streef voornamelijk naar een goede continuïteit. Blijven inspelen op de vraag met een klein programmaatje en dat steeds uit voorraad te kunnen leveren. Op die manier weten retailers ook dat de continuïteit in hun winkel gewaarborgd is. Dat we met de goede producten op het goede moment komen. Dan heb ik er alle vertrouwen in!”

Jackiedress2