TOP

Hoe gaat het met Chaos and Order?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag 'hoe gaat het?'. Ditmaal is dat Chaos and Order van Miranda Veurink en Christa Hubert.

Land van herkomst: Nederland
Verkoopinformatie: Chaos-and-order.com
Sinds wanneer
: Lente 2009
Doelgroep: meisjes en jongens (maar ook een dames en herenlijn)
Maten: 62/68 t/m 146/152 voor meiden en t/m 158/164 voor jongens
Prijzen (winkelverkoop): €12,95 – €39,95

Hoe is het deze orderperiode met Chaos and Order gegaan? 
“De orderperiode is goed afgesloten we zijn tevreden met de resultaten. We merken dat inkopers voorzichtiger zijn.  Er worden minder aantallen geschreven en men blijft bij het budget ook al vindt men de collectie erg leuk.”

Wat is de kracht van Chaos and Order? 
“De prijs is momenteel erg belangrijk bij de consument. Wij brengen een collectie met een eigen handschrift in combinatie met een goede prijs-kwaliteitverhouding en de pasvorm. De jongenscollectie is herkenbaar door de vaak gekleurde shirts met een stoere print. Voor de meiden zit onze kracht in de vele mogelijkheden tot het maken van sets. Daarnaast is er sinds een paar seizoenen een dames- en herenlijn die alleen via onze eigen webshop wordt verkocht. Vanuit de consument was er vraag naar, maar onze hoofdactiviteit is natuurlijk kinderkleding.”

Wat merken jullie van de recessie bij winkeliers en hoe proberen jullie mee te denken met de winkelier? 
“Je merkt dat een aantal winkels het moeilijk heeft, maar gelukkig krijgen we positieve feedback van de winkeliers en is men vaak tevreden over de doorverkoopcijfers. De winkeliers zijn voorzichtiger gaan inkopen en er wordt niet vanzelfsprekend uitgegaan van groei. De te besteden budgetten zijn stabiel. We proberen met de winkelier mee te denken door de collectie zo optimaal mogelijk samen te stellen. We kijken goed naar de vraag/behoefte van de consument. Deze kunnen we door de verkoop in onze eigen webshop goed monitoren.”

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland en daarbuiten? 
“We hebben in Nederland 75 tot 80 verkooppunten en geen in het buitenland.”

Wat staat er het komende half jaar op de planning? 
“Een hele leuke frisse zomercollectie en in november de start van het verkoopseizoen van winter 2012!”

Op welke beurzen staan jullie? 
“We staan niet op beurzen. Onze collectie wordt vanaf tekening verkocht en omdat we bewust niet met samples werken, kunnen we op een beurs dus niets laten zien. We zijn daarnaast tevreden met het aantal verkooppunten van dit moment en er worden slechts enkele winkels per seizoen toegevoegd. In die zin voegt een beurs voor ons niet zoveel toe.”