TOP

Hoe gaat het met Bomba for Girls en Bomba Boys?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag 'hoe gaat het?'. Ditmaal zijn dit de labels Bomba for Girls en Bomba Boys van Yvette Brekelmans.

Land van herkomst: Nederland
Verkoopinformatie: 0252-785480
Sinds wanneer in Nederland: lente/zomer 2009
Doelgroep: jongens, meisjes, baby’s
Maten: 86/92 – 158/164; Baby’s maat 62 – 80
Prijzen (winkelverkoop): €25 – €119

Hoe is het deze orderperiode met Bomba for Girls en Bomba Boys gegaan?
“Supergoed! We zijn nog steeds aan het groeien. Er zijn wel een paar winkels afgevallen, maar dat zijn dan vaak de winkels waar we zelf ook afscheid van willen nemen, bijvoorbeeld in verband met slechte betalingen of omdat ze bij nader inzien minder passen bij wat wij willen uitstralen. Verder hebben we een paar hele mooie winkels erbij gekregen. Ook Bomba Boys deed het voor een eerste seizoen top!. Iedereen was heel enthousiast. Het leek wel of de winkeliers echt op zoek waren naar een jongensstijltje als Bomba Boys: lekker stoer, maar toch kleurrijk! Al met al is het weer een druk seizoen geweest. In Nederland zitten we helemaal vol. Het is nu een uitdaging om het buitenland goed aan te pakken.”

Wat is de kracht van Bomba for Girls en Bomba Boys?
De kracht van beide labels is wel de originaliteit, het kleurrijke beeld, de mooie stofjes en de leuke details. Dit zie je in beide collecties. Daarbij is Bomba Boys lekker stoer en zeker niet meisjesachtig. Tot nu toe nemen we alleen klanten voor Bomba Boys als ze ook Bomba for Girls klant zijn. Zo houden we het nog even exclusief voor onze klanten.”

Wat merken jullie van de recessie bij winkeliers?
“We merken dat het lastige tijden zijn voor de winkeliers, maar vaak wordt er gezegd ‘het gaat slecht in de winkels, alleen jullie merk Bomba verkoopt goed’. Dat voelt natuurlijk wel goed. Ik denk wel dat de winkeliers goed moeten kijken naar de indeling van hun budgetten en zich niet moeten vasthouden aan oude gewoontes. Verder zijn er toch nog klanten die echt geld verdienen. Zij zijn wel continu met hun winkel bezig. Neem bijvoorbeeld de winkel Van Katoen! uit Oud-Beijerland. Zij hebben eerdaags weer stylingdagen, superleuk!”

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland en daarbuiten?
“We hebben in totaal 200 verkooppunten.” 

Wat staat er het komende half jaar op de planning?
“We zijn de afgelopen jaren zo snel gegroeid dat we nu even dit vast willen houden en ons willen concentreren wat we allemaal hebben bereikt. Maar we blijven in beweging, dus het kan zo maar zijn dat er binnenkort weer wat gaat gebeuren. Van stilzitten houden we niet.”

Op welke beurzen staan jullie?
“We staan op Kleine Fabriek en op enkele verkoopbeurzen in Duitsland.”