TOP

Het is een must voor iedere retailer om zijn zaak goed te beveiligen

In Brandboxx Almere wordt maandag 7 november de eerste editie van Winkelbeurs gehouden. Op de beursvloer is plaats voor veertig innovatieve bedrijven die hun producten en diensten willen presenteren. Op Winkelbeurs.nl stellen zij zich voor. Deze week vertelt Dennis Dekker over zijn bedrijf: Dekker Trading and Advice.

Ondernemers die hun winkel willen beveiligen tegen diefstal, zijn bij Dekker aan het juiste adres.
Dekker Trading and Advice verkoopt, levert en produceert namelijk artikelbeveiligingssystemen voor de retailmarkt. “De bekende alarmpoortjes”, vertelt Dekker, “maar daarnaast hebben wij ons ook gespecialiseerd in klantentellers, labels, ontkoppelaars, metaalmagneetdetectie- en camerasystemen.”

Ruime ervaring
Hoewel Dekker Trading and Advice nog maar een jaar bestaat, heeft Dekker ruime ervaring in winkelbeveiliging. “Ik ben hiervoor jaren werkzaam geweest bij Trample Artikelbeveiliging (http://www.trample.nl) en nu dan ook officieel dealer van het bedrijf. Trample is al dertig jaar actief en levert producten in zestig landen.” Daarnaast is Dekker Trading and Advice prefered supplier van CBW Mitex. “Mitex beveelt mijn producten aan bij leden.”

Moderne uitstraling
De alarmpoortjes van Dekker Trading and Advice worden constant doorontwikkeld. “Hoewel de basis natuurlijk hetzelfde blijft, is de detectie tegenwoordig vele malen hoger”, vertelt Dekker. “Hierdoor kun je de poortjes verder uit elkaar zetten waardoor de entree van de winkel een stuk breder wordt. Daarnaast letten we ook veel op de vormgeving van de poortjes. Al onze modellen hebben een moderne uitstraling en kunnen aangepast worden aan elk interieur. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om verschillende kleuren te gebruiken en kan de naam of het logo van een bedrijf op het poortje gedrukt worden.”

Direct op inspelen
Volgens Dekker is het een must voor iedere retailer om zijn zaak goed te beveiligen tegen winkeldiefstal. “Je leest elke dag in de kranten over winkeliers die bestolen worden. Een tijd geleden waren de rooftassen bijvoorbeeld een hot item. Die tassen werden gevoerd met aluminiumfolie waardoor de alarmpoortjes niet afgingen als er gestolen producten inzaten. Daar spelen wij dan per direct op in. Met onze metaalmagneetdetectiesystemen weet je als winkelier zeker dat dieven met rooftassen geen enkele kans maken in jouw zaak.”

Extra alert op kwaliteit
De afgelopen weken heeft Dekker het vooral druk met zijn camerasystemen. “Je las het in alle kranten terug: vaak zijn de beelden van camera’s van zo’n slechte kwaliteit dat je ze als winkelier niet kunt gebruiken bij het opsporen van een winkeldief. Dat kan en mag natuurlijk niet zo zijn.” Dekker is dan ook extra alert op de kwaliteit van zijn systemen. “Wat het tegenwoordig extra interessant maakt om een camerasysteem aan te schaffen, is dat er een subsidie voor beschikbaar is gesteld door Agentschap.nl. Als je als retailer niet meer dan vijf vestigingen en tien fte per winkel hebt, kan je vijftig procent van het aanschafbedrag met een maximum van duizend euro terug krijgen.” 

Meten is weten
Naast winkelbeveiliging, besteedt Dekker Trading and Advice ook veel aandacht aan klantentelsystemen. “De uitdrukking meten is weten mag dan wat afgezaagd klinken, maar niets is minder waar. Het mooie van deze systemen is dat je ze kan koppelen aan de kassa. Stel: je hebt op een dag honderd klanten in je winkel gehad en er zijn maar tien kassabonnen. Dat betekent dat negentig klanten niets gekocht hebben en wellicht niet goed geholpen zijn. Daar kun je dan meteen op inspelen. Bovendien is het natuurlijk goed om te weten wanneer het druk is in je zaak zodat je daar je personeel op kunt aanpassen. Een klantenteller is dan ook een managementtool die eigenlijk niet mag missen in een winkel.”

Voor iedereen wat
Dekker verheugt zich op Winkelbeurs. “Ik sta al jaren met mijn producten op beurzen, maar de laatste keren viel de organisatie mij tegen. Ik wist dat het beter kon en daarom zijn we met een aantal bedrijven om tafel gegaan. Die gesprekken hebben uiteindelijk geleid tot Winkelbeurs.” Dekker is enthousiast over de bedrijven die zich tot nu toe hebben aangemeld. “Er is voor iedereen wat. De producten en diensten die op Winkelbeurs gepresenteerd worden zijn vernieuwend en sluiten precies aan bij wat ondernemers zoeken. Daarnaast is het ook de ideale plek voor starters om zich te oriënteren op de markt.”

Duidelijk verhaal
Dekker verwacht 7 november een grote opkomst in Brandboxx Almere. “Het wordt ongetwijfeld een gezellige dag waar iedereen de ruimte krijgt om zijn of haar producten te presenteren.” Wat hij precies met zijn stand gaat doen, weet Dekker nog niet. “Natuurlijk presenteer ik mijn productenlijn en zal er extra aandacht zijn voor mijn camerasystemen. Het wordt in ieder geval een duidelijk verhaal, zonder al te veel poespas zodat bezoekers bij mij meteen weten waar ze aan toe zijn.”