TOP

Hans Verelst (AMV-Agency) gaat gerust alleen naar een concert: ‘Ik sta heel erg open voor nieuwe muziek’

Wie is Hans Verelst (63) van AMV-Agency / D-Lux Concept in Antwerpen, met onder meer de merken Mason’s, Save the Duck en Peuterey? Kan hij een beetje koken, naar welke muziek luistert hij en wat voor reizen maakt hij graag? Je leest het in dit persoonlijke interview.

Foto’s: privébeeld Hans Verelst (tenzij anders vermeld)

Wat wilde je vroeger worden?

“Hetzelfde als mijn vader; die was bedrijfsleider van een kledingzaak. Het was vooral het adviseren en het met mensen omgaan wat me aansprak. Door hem ben ik ook de mode in gerold. Ik begon met uitverkoopfolders rondbrengen in de stad en vanaf een jaar of vijftien stond ik op zaterdag en de koopavond in de winkel.”

Ben je een keukenprins?

“Nee, ik vind koken een straf. Ik kan totaal niet multitasken en dat heb je wel nodig met koken. Mijn vrouw maakt gelukkig de lekkerste dingen. Daar kan ik niet aan tippen.”

Wat is je woonstijl?

“Dat wisselt. Op het moment hebben we veel vintage teakmeubelen in huis, een tafel, stoeltjes, daybed en dressoir. Maar we houden ook van industrieel; dat zie je terug in de badkamer en tuin. Ons huis is geen showroom. Onze stijl is echt van onszelf.”

Hoeveel huisdieren heb je?

“Geen, we hebben er geen tijd voor. We hadden een konijn toen de kinderen klein waren. Als ik met pensioen ga, wil ik een hond. Een ras dat gezellig is en goed luistert, zoals een labradoodle.”

Hoe ontspan je?

“Met sashiko, een Japanse techniek om met borduurwerk stoffen te verstevigen. Dat is zo mooi en heeft niks met massaproductie te maken. Ik zag het voor het eerst op jeans bij Best of Brands in Hoogland. Mijn vrouw heeft een workshop gedaan en met haar materiaal ben ik wat gaan uitproberen. En nooit meer gestopt. Het is heel verslavend. ’s Avonds zit ik vaak op de bank ontspannen te knutselen. Ik maak broeken, kussens, schorten, schilderijlijstjes. Ik heb pas nog geëxposeerd, maar ik wil niks verkopen want ik kan er geen afstand van doen. Ik deel alles op Instagram (@hans_stitch) en heb volgers tot in Japan.”

De indrukwekkendste plek die je ooit hebt bezocht?

“In Córdoba is een immens grote Mezquita (Spaans voor moskee; de Mezquita was vroeger moskee, en is nu kathedraal, red). Dit stukje van Spanje is in bezit geweest van verschillende culturen. Heel indrukwekkend om te zien.”

Beste concert ooit?

“Ik ben een echte concertbezoeker, ik ga gerust alleen. Ik ben drie keer naar de band Foals geweest en dat was echt een happening. Ze maken stevige muziek, postpunk. De eerste keer in Tivoli ging ik met mijn dochter mee als chauffeur. Zij stond in het publiek en ik keek boven vanaf de balustrade. Daarna ben ik nog twee keer meegegaan toen ze in Paradiso speelden.”

Wat verwachten mensen niet van jou?

“Mijn muziekkeuzes. Veel leeftijdsgenoten zijn blijven hangen in de muziek van hun jeugd, maar ik sta heel erg open voor nieuwe muziek. Ik hou bijvoorbeeld ook van deep techno.”

Wat doe je het liefst op reis?

“Streetart spotten. Ik heb minder met graffiti, het gaat me echt om streetart. In elke plaats waar ik kom, ga ik ernaar op zoek. En soms ga ik er speciaal voor op reis. Je moet er snel bij zijn, want het wordt vaak gedaan op panden die gesloopt gaan worden. Banksy vind ik geweldig. In Londen heb ik een paar jaar geleden met mijn zoon een bepaalde wijk voor de streetart bezocht. Gent is een van de mooiste plaatsen voor streetart, en in Goes heb je het zelfs ook. Mijn Instagram staat vol met foto’s van streetart, naast alle sashiko.”

Favoriete vakantiebestemming?

“We hebben veel van Marokko gezien. We zoeken het primitieve op en zitten nooit in een hotel. Het havenplaatsje Essaouira is favoriet. Dat is zo’n groot contrast met Marrakesh, waar we ook vaak zijn geweest. Dat is heel druk en levendig, Essaouira heeft heel veel rust en kalmte. Tanger vind ik dan weer de lelijkste plaats die ik ken. Een vieze stad met weinig cultuur.”

Lezen of Netflixen?

“Beide. Lezen doe ik graag, maar Netflixen kun je samen doen. Ik lees veel psychologische thrillers, liefst met humor. Vaak van Scandinavische schrijvers. Op Netflix kijk ik ook graag Scandinavische thrillers.”

In welke kleding kunnen we je uittekenen?

“Ik pas me aan de merken die ik verkoop aan. Ik heb bijna altijd een chino aan, omdat ik het merk Mason’s verkoop. In mijn vrije tijd ben ik geen modeman. Ik kijk niet zo naar merken, ik vind het juist fantastisch als niemand een merk kent. Maar als ik een favoriet moet noemen, is dat Nigel Cabourn. Hij laat zich inspireren door oude militaire uniformen en werkkleding. Die stijl spreekt mij aan.”

Dorp of stad?

“Ik vind Amsterdam geweldig, maar ik ben blij dat ik er niet hoef te wonen. Een dorp is lekker rustig, maar ook snel saai. Geef mij maar iets ertussenin. Ik woon in Goes. Ik ben een echte Zeeuw en woon er bijna mijn hele leven. Op mijn 22e vertrok ik voor een baan als bedrijfsleider van een kledingzaak naar de Veluwe, maar voor mijn vrouw ging ik na vijf jaar terug naar Zeeland. Goes ligt niet centraal, dus ik heb aardig wat kilometers gemaakt voor mijn werk.”

Sport je of kijk je liever?

“Ik heb mijn hele leven veel gesport, maar nooit op een hoog niveau. Ik tennis recreatief en ik ga één keer per week hardlopen. Dat vind ik verschrikkelijk, maar ik doe het puur voor de conditie. En ik kijk graag voetbal.”

De beste keuze die je ooit hebt gemaakt?

“Dat is toch mijn vrouw. Ik zou me geen raad weten zonder haar. We zijn sinds 1986 bij elkaar en hebben twee kinderen.”

Dit artikel verscheen het eerst in Textilia magazine.Neem een abonnement op Textilia en blijf geïnformeerd

Ook de printedities van Textilia ontvangen? Sluit dan nu een totaal abonnement af. 

Naast 24/7 toegang tot alle exclusieve content op de website en het archief, krijg je dan ook het prachtige magazine thuisbezorgd met elk seizoen de allernieuwste kleurkaarten. Daarnaast profiteer je als abonnee van mooie kortingen op trainingen, webinars en events.