TOP

Hans Ubbink in jury ontwerpwedstrijd HEMA

Hans Ubbink is één van de juryleden die zich eind april buigt over de ingezonden stukken voor de HEMA ontwerpwedstrijd. Ruim 1000 studenten en 1000 klanten meldden zich aan. Winnaars worden begin juni bekendgemaakt.

Een deskundige jury, met onder meer ontwerpers Hans Ubbink, Ineke Hans en Lenneke Wispelwey buigt zich eind april over de ingestuurde ontwerpen van studenten en klanten. Ook een aantal experts van HEMA maakt deel uit van de jury, waaronder conceptmanager Tirza Brems en juryvoorzitter en design- en conceptmanager, Kirsten Roldaan. Bij de beoordeling van de inzendingen wordt gekeken of het ontwerp van een bijzondere eenvoud is, en of deze begrijpelijk, eigenzinnig en actueel is. Ook het duurzaamheidaspect wordt meegenomen.

Studenten
Omdat de HEMA ontwerpwedstrijd dit jaar met de 25e editie zijn jubileum viert, mogen naast studenten van vormgevings- en modeopleidingen ook Nederlandse en Belgische consumenten meedoen. Studenten kunnen nog tot 2 april 2012 hun ontwerp insturen. De winnaars worden begin juni bekendgemaakt. De winnaar kan rekenen op de nodige publiciteit. Daarnaast kijkt HEMA altijd naar de mogelijkheid om een inzendingen in productie ten nemen en te verkopen in een van de 2 inmiddels meer dan 600 filialen in binnen- en buitenland.

Vorige winnaars
Uit de vorige editie zijn naast de Knutseltraktatie van Malik Ivan Tas, vanaf dit voorjaar ook Tjielp van Astrid Bontenbal (winnaar vakjury en publieksprijs 2011) en Fotosafari van Vivian Baas (tweede prijs vakjury 2011) in de winkels en online verkrijgbaar.

Uitgebreide informatie is te vinden via: www.hema.nl/ontwerpwedstrijd .