TOP

Halfjaarcijfers Mitex 2008: Vrouwenmode meest verkochte stuks

Mitex Modemonitor meldt een wisselvallig eerste half jaar in 2008 voor de ondernemers in vrouwenmode. Uit de cijfers blijkt dat in vrouwenmode de meest aantal verkochte stuks werden gerealiseerd.

Het jaar begon moeizaam in januari voor de modedetailhandel, blijkt uit de Mitex Modemonitor. Het vrouwenmodesegment sloot de eerste maand net onder de nullijn af met een afname van -0,6 procent vergeleken met het jaar ervoor.

Februari volgde met een plus van 12,4 procent. Het was een maand waarin alle modesegmenten goede zaken deden, waaruit blijkt dat een vroege uitlevering loont omdat de consument zich laat verleiden door de nieuwe collecties.

Helaas was de koopdrift van korte duur, want in maart liet de consument het in de vrouwenmode alweer afweten (-14,6%). April was minder zonnig, waardoor de resultaten met -6,8 procent bleven steken onder het niveau van een jaar geleden.

De mooie meimaand gaf een flinke opleving van 18,4 procent. De opleving was echter van korte duur want in juni viel de omzet opnieuw terug. De omzet in deze zomermaand bleef -8,4 procent achter op 2007.

Vrouwenmode deed het van alle segmenten qua aantal verkochte stuks relatief het beste. De afzet lag over het eerste half jaar 2,2 procent hoger dan in 2007. Ondanks de extra verkochte stuks, ligt het omzetniveau met -1,9% lager dan vorig jaar. Vrouwenmode items gaan dus tegen lagere gemiddelde prijzen over de toonbank. Dit komt niet alleen door korting, maar ook door lagere inkoopprijzen, zo’n 5 procent lager. Als je als ondernemer slim inkoopt en je marge weet te houden hoeft dit je resultaat niet te drukken.

Voor een overzicht van de halfjaarcijfers van de Mitex Modemonitor klik hier.