TOP

Hacked by lanceert capsulecollectie in samenwerking met ASN Bank


Hacked by, het label van de Nederlandse ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum, lanceert in samenwerking met de ASN Bank een capsulecollectie. Deze lijn is gemaakt van restpartijen uit de mode-industrie en geproduceerd in Nederland.

De capsulecollectie heet ‘Hacked by X ASN Bank collection #1’ en bestaat uit een serie van 15 items voor vrouwen en mannen. Deze zijn gemaakt van restmaterialen en onverkochte kledingstukken.

(Tekst gaat door onder de foto)

Hacked by x ASN bank credit Renee de Groot 2

Verandering

Met deze samenwerking willen Hacked by en de ASN Bank benadrukken dat er een verandering moet komen in de mode-industrie en in de wijze waarop kleding vandaag de dag wordt gemaakt en gebruikt, zo staat in een persbericht. Beide partijen hechten belang aan duurzaamheid in de sector. Hacked by doet dat door collecties te maken van restmaterialen, de bank zet zich onder meer in voor een leefbaar loon voor werknemers in deze branche.

(Tekst gaat door onder de foto)

Hacked by x ASN bank credit Renee de Groot 3

Eerste editie

De capsulecollectie is in Nederland geproduceerd met lokale producenten, waaronder i-did, een bedrijf dat vluchtelingen en langdurig werklozen inzet in het productieproces en ze een eerlijk en leefbaar loon biedt. De kleding is vanaf 19 september te koop bij de Amsterdamse winkel X Bank en online bij Hacked by. Zoals de naam van de collectie doet vermoeden, gaat het hier om de eerste editie. Er volgen meer series die worden uitgebracht in telkens wisselende materialen, kleuren en samenstellingen. Deze nieuwe edities zullen bij steeds wisselende verkooppunten verkrijgbaar zijn.

(Tekst gaat door onder de foto)

Hacked by x ASN bank credit Renee de Groot 6

H&M

De ontwerpers Van Slobbe en Van Benthum werken al zo’n vijf jaar samen onder de naam Hacked By. Vorig jaar werkten ze nog samen met H&M Nederland, waarvoor ze een collectie maakten van de kledingstukken uit de sale-verkoop van de keten.

Hacked by x ASN bank credit Renee de Groot 5

Hacked by x ASN bank credit Renee de Groot 4

Hacked by x ASN bank credit Renee de Groot

FOTO’S: Renée de Groot