TOP

Modefabriek terug naar oorspronkelijke beursdagen


Modefabriek komt terug op de beslissing om de modebeurs op maandag en dinsdag te laten plaatsvinden. “We zien dat de tijd er nog niet rijp voor is”, aldus ceo Lucel van den Hoeven.

Na evaluatie en op verzoek van de markt heeft Modefabriek besloten voor aanstaande wintereditie het event weer op zondag en maandag te organiseren in plaats van op maandag en dinsdag. “De beslissing om de eventdagen te veranderen, zagen we als een geschikte aanpassing met het oog op de toekomst. Maar we zien in dat de tijd er nog niet rijp voor is”, aldus Lucel van den Hoeven, ceo van Modefabriek in een persbericht. “Daarom kiezen we ervoor om deze stap op dit moment niet door te zetten.” Eerder gaf de organisatie nog aan aankomende winter de modebeurs ‘in ieder geval weer’ op maandag en dinsdag te organiseren om zo een heel jaar te kunnen evalueren.

De meest recente editie van Modefabriek vond afgelopen juli voor het eerst in het bestaan van de beurs plaats op een maandag en dinsdag. Deze beslissing viel niet goed bij met name de kleinere retailer zonder personeel die doordeweeks geen kans zag om de beurs te bezoeken.

Off_South

Off_South by Modefabriek keert deze winter niet terug. Het denim-, sport-, en young fashionevent zal, na evaluatie met de exposanten, hoogstwaarschijnlijk in de zomer van 2020 wel plaatsvinden, laat de organisatie aan Textilia weten.

De eerste editie van Off_South werd goed ontvangen door exposanten en retailers. Seizoenenlang lobbyde een deel van de standhouders van Modefabriek voor een andere opzet van de beurs. Afgelopen juli werd hier gehoor aan gegeven met het event, gehouden in het industriële pand van Temp., een afslag verder dan RAI Amsterdam.

De komende editie van Modefabriek vindt plaats op 26 en 27 januari 2020.