TOP

Guerillastore ‘Mood over West’ opent aan Overtoom in Amsterdam

Amsterdam is sinds vorige week een bijzonder winkelconcept rijker. Tijdelijk helaas, want Mood over West is een guerillastore en zal een half jaar de deuren open houden op de Overtoom in Amsterdam.

Het bijzondere, industriële interieur van Mood over West, met als hoofdingrediënten karton, is opvallend. “Karton is duurzaam en licht”, zegt initiatiefnemer Edo van den Hoed. Het interieur, ontworpen door Studio MFD, is zo gemaakt dat het binnen korte tijd ‘opgerold’ kan worden en ergens anders weer worden neergezet. De guerillastore heeft de ruimte aan de Overtoom zes maanden tot beschikking en zal dan weer verkassen naar een andere mooie ‘te huur’-plek.

Kracht
Van den Hoed gelooft in de kracht van guerillastores en denkt met dit concept iets te kunnen doen aan de enorme leegstand van winkelpanden in Nederland. “We brengen leegstaande panden tot leven en zorgen voor veel publiciteit. Normaalgesproken kijk je tegen een winkelruit aan die dicht is geplakt met te huur-borden. Je hebt geen idee wat voor ruimte er achter zit. Niet echt aantrekkelijk voor potentiële huurders. Een guerillastore brengt zo’n winkelruimte tot leven.” De bedoeling is dat de tijdelijke winkel de ruimte ‘opwarmt’ en plaats maakt voor een permanente huurder.

Lifestyle-mix
Het mini-warenhuis herbergt shop-in-shops van verschillende A-merken. Niet alleen de collecties van onder andere Hans Ubbink, Gant Rudder, IM King, Miss Wax Jewelry, Maras Wear en gympiemerk Keds worden getoond, ook Universal Music, Fiat, T-mobile en de haarproducten van Fudge hebben een plek in de winkel annex showroom. Deze lifestylemix wordt afgemaakt met een groot permanent podium achterin de zaak waar met regelmaat artiesten zullen optreden.

Rondreis
Het plan is om deze bijzondere tijdelijke winkel ook Europa te laten rond reizen. Van den Hoed denkt daarbij aan Berlijn, Londen, Milaan en Parijs. Maar eerst hoopt hij toch nog wat langer op de Overtoom te mogen bivakkeren. “Ik ben wel een beetje verliefd geworden op dit pand, dus als we hier een jaar mogen blijven, zou ik het prima vinden.”

Bekijk de slideshow met foto’s van de opening rechts van het artikel

Mood over West

Overtoom 62
1054 HK Amsterdam
020 753 9994