TOP

Groot-Brittannië verbiedt campagne American Apparel

Een campagne van het Amerikaanse modelabel American Apparel is verboden in Groot-Brittannië. De foto’s zouden te seksueel expliciet zijn.

In Groot-Brittannië is het niet meer mogelijk om de campagne van het Amerikaanse modelabel American Apparel te zien. Er waren klachten over de foto’s die te seksueel expliciet zouden zijn. Daarom heeft de Britse Advertising Standards Authority (ASA) besloten om de campagne te verbieden. Dit meldt de Britse krant de Telegraph.

‘School Days’
Het gaat om een campagne die de kledinglijn ‘School Days’ op de markt moest zetten. Op één foto is een onderbroek zichtbaar van een model, doordat zij zich naar voren buigt. Op een andere foto is het kruis van een model zichtbaar.

Klachten
De ASA kreeg twee klachten binnen over de campagne. Deze organisatie vond dat de beelden inderdaad seksistisch en voyeuristisch waren. Volgens de ASA zouden de vrouwen afgebeeld zijn als objecten. Dit komt omdat hun gezichten niet te zien zijn en de nadruk op hun kruis en achterwerk ligt. Om deze reden besloot de organisatie om de campagne te verbieden.

American Apparel is het niet eens met de uitspraak. Het kledingmerk vindt dat de beelden niet pornografisch of expliciet zijn. Volgens het label zijn de beelden juist realistisch en spontaan.

Het is niet de eerste keer dat een campagne van American Apparel wordt verboden door zijn seksueel expliciete beelden in Groot-Brittannië.