TOP

Greve maakt Chelsea boot voor Nederlands label Dutch Dandies

Greve en Dutch Dandies breiden hun samenwerking uit met een nieuwe ‘essential’, een Chelsea boot die het schoenenmerk speciaal voor het mannenmodelabel ontwikkelde.

Foto’s: Dutch Dandies x Greve

De Nederlandse merken werken sinds de zomer van 2020 samen voor de DD by Greve-schoenenlijn, een aanvulling op de geklede mannencollectie van Dutch Dandies. Die bestaat uit zes modellen in verschillende kleurstellingen: enkele en dubbele gespschoenen, brogue veterschoenen, sneakers, loafers en nu ook Chelsea boots. Dit nieuwste model kost 289,95 euro.

Gedeelde filosofie

Dutch Dandies richt zich op Nederlandse mannen voor wie ‘standaard onder de norm is’. Het mannenmodemerk kijkt voor inspiratie naar de Britse dandy-stijl en haalt de stoffen voor zijn kostuums en overhemden uit Italië. “Voor een collectie die klasse en stijl ademt, maar altijd zeer toegankelijk blijft voor de Nederlandse man met oog voor detail”, aldus het merk. Die filosofie sluit naadloos aan bij die van Greve, liet algemeen directeur Kees van Soest eerder weten, waar de focus op ‘design, comfort en vakmanschap’ ligt.