TOP

GfK: bestedingen sportkleding +25% in april 2013

De bestedingen aan sportkleding in Nederland zijn in april 2013 met maar liefst 25% gestegen ten opzichte vorig jaar. Deze stijging is voornamelijk te danken aan een forse stijging van het aantal gekochte stuks (+16%). Daarnaast is ook het gemiddeld besteed bedrag gestegen.

Dat blijkt uit de cijfers van GfK Panel Services. Door de slechte maanden februari en maart zijn de bestedingen aan sportkleding in Nederland in de periode februari tot en met april 2013 gedaald (-8%) ten opzichte van vorig jaar. Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt door een daling van het aantal gekochte stuks. Het gemiddeld besteed bedrag is licht gedaald.

Vrouwensportmode

De bestedingen aan vrouwensportkleding zijn in de periode februari tot en met april 2013 ten opzichte van de rest van de markt het minst gedaald (-3%). De daling wordt veroorzaakt door een daling van het aantal gekochte stuks. Het gemiddeld besteed bedrag is licht gestegen.

Mannensportmode

De bestedingen aan mannensportkleding zijn in het kwartaal tot en met april 2013 gedaald (-8%). Deze daling wordt veroorzaakt door een daling van het gemiddeld besteed bedrag per mannensportkleding artikel. Het aantal gekochte stuks is stabiel.

Kindersportmode

De bestedingen aan kindersportkleding zijn in het kwartaal februari tot en met april 2013 het sterkst gedaald (-23%). Deze daling wordt veroorzaakt door een enorme daling van het aantal gekochte stuks, maar ook het gemiddeld besteed bedrag is gedaald.

2013 tot nu toe

Cumulatief lopen de bestedingen aan sportkleding dit jaar tot nu toe (tot en met april 2013) met 7% achter op vorig jaar. De bestedingen aan vrouwensportkleding lopen 2% voor, maar die aan mannensportkleding zijn 10% gedaald en de bestedingen aan kindersportmode loopt zelfs 29% achter op vorig jaar.