TOP

Genomineerden Dutch Design Awards

Iris van Herpen, Klavers van Engelen, Maria Blaisse en Studio Ted Noten zijn genomineerd voor een Dutch Design Award in de categorie Beste product Mode, sieraad en accessoire.

Er zijn maar liefst 74 finalisten in 20 categorieën voor de zevende editie van de Dutch Design Awards. In de categorie Beste product mode, sieraad en accessoire werd Iris van Herpen genomineerd met haar collectie Mummification voor herfst-winter 2009/2010, arbeidsintensieve couturecollectie van leer. Klavers van Engelen is ook genomineerd met de herfst-wintercollectie 2009/2010, vanwege de draagbaarheid, vrouwelijkheid en de mix van organische en luxe stoffen. Maria Blaisse is genomineerd met de C Shoe, waarvoor ze 20 jaar experimenteerde met rubber, totdat schoenenfabrikant Camper haar innovatieve laarsvorm oppikte. Tenslotte is Studio Ted Noten genomineerd met zijn sieradencollectie Haunted by 36 women, een collectie met 36 ringen voor 36 vrouwtypen.

Tijdens de Awardshow op 17 oktober worden de winaars per categorie bekend. Daarnaast zijn er een aantal speciale prijzen, zoals The Golden Eye (meest succesvolle ontwerp van 2009) en de Audi Design Award (publieksprijs). De ontwerpen van de finalisten worden daarna één week geëxposeerd in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week.