TOP

Garcia lanceert stralingproof jeans

‘Smart-producten’ beheersen steeds meer de maatschappij. Jeansmerk Garcia denkt na over de gevolgen hiervan en introduceert nu een vernieuwende stralingproof denimcollectie.

Terwijl de populariteit van smartphones toeneemt, tonen onderzoeken steeds vaker aan dat er ook een keerzijde aan deze producten zit. Zo kan straling van mobiele telefoons de kans op impotentie of tumoren in de hand werken. Jeansmerk Garcia bedacht in samenwerking met het innovatiebedrijf Radygo een slimme denimcollectie tegen dit ongemak.  

 

Smart pocket

De Garcia X Radygo Smart Denim Collection biedt jeans, shorts, en chino’s voor mannen, jeans voor jongens en een denim truckerjack voor vrouwen. Alle items zijn voorzien van een ‘Radygo Smart Pocket’, een zak waarvan de voering is gemaakt van een speciaal ontwikkeld zilverdraad verweven met luchtdoorlatend katoen in combinatie met een gepatenteerd design. Deze stoffencombinatie biedt volgens de bedenkers een schild tegen straling van onnatuurlijke energiebronnen, zoals smartphones, tablets en laptops. Onderzoeksbureau TNO bevestigt dat de drager van deze jeans voor 99,9 procent minder aan schadelijke straling blootgesteld. 

 

Familiebedrijf

“Garcia is een Nederlands familiebedrijf dat zich richt op mannen, vrouwen en kinderen”, verklaart Mark Hommelberg, ceo bij Garcia in een statement. “Het hele gezin dus. Dit gezin is bij alles wat we doen ons vertrekpunt en bescherming hoort daar vanzelfsprekend bij. Vandaar dat deze samenwerking zo waardevol voor ons is.” De Garcia X Radygo collectie is vanaf 1 februari 2019 internationaal verkrijgbaar bij de verkooppunten van Garcia en in de Garcia webshop. De prijzen starten bij 79,99 euro. 

 

Eerste jeans

De Smart Pocket van Radygo werd in 2017 gepresenteerd tijdens de Amsterdam Denim Days. James Veenhoff, een van de oprichters van denimplatform House of Denim, mocht de eerste jeans voorzien van de zak in ontvangst nemen. De speciale zakken zijn eerder verwerkt in collecties van Kultivate en Noppies. 

 

Garcia stralingproof jeans 2

Garcia stralingproof jeans 3