TOP

Jeans Centre maakt mobiel betalen mogelijk

Sinds deze week kunnen klanten van Jeans Centre in alle vestigingen van de keten hun aankopen afrekenen met een betaalapp op de mobiele telefoon.

Kleding van Jeans Centre kan worden afgerekend via de betaalapp Payconiq. Klanten scannen met hun smartphone een QR-code, die op een bon wordt geprint of zichtbaar is via een pinterminal, kassadisplay, sticker, tablet of smartphone. Vervolgens kan de aankoop – kosteloos – bevestigd worden met een pincode of vingerafdruk. De betaalapp is te installeren op zowel Android als iOS-toestellen, waarbij het niet uitmaakt bij welke bank de klant is aangesloten. 

 

Binnenkort ook via webshop

De keten start met Payconiq in alle 98 fysieke winkels. Binnenkort biedt de retailer de betaalmethode ook via de webshop aan. “Payconiq past bij ons doel om een unieke shoppingexperience te creëren”, zegt Michelle van Herk-Hendricx, marketingmanager bij Jeans Centre in een persbericht. “We bieden een hoge mate van service in onze winkels. Daar hoort ook het betaalgemak van Payconiq bij. We zijn trots dat we Payconiq als een van de eerste retailers landelijk kunnen aanbieden.”

 

Niet de enige

Jeans Centre is niet de enige Nederlandse keten die betaling met mobiele telefoons mogelijk maakt. Ook parfurmerie-aanbieder Ici Paris XL biedt dit vanaf nu in alle 154 filialen aan. Payconiq geeft aan de nodige groei-ambities te hebben: de organisatie wil uitgroeien tot een Europees digitaal betaalplatform. 

Jeanscentre