TOP

G-Star start met verkoop van meubels

Jeansmerk G-Star heeft een exclusieve meubellijn ontwikkeld in samenwerking met Vitra. De collectie werd 15 juni gelanceerd op zowel Art Basel in Zwitserland als op de Pitti Uomo in Florence.

Het is G-Stars nieuwste RAW Crossover project, na samenwerkingen met onder andere Land Rover en Cannondale. Het gaat om een collectie Jean Prouvé meubelstukken, opnieuw vertolkt in samenwerking met de Zwitserse meubelfabrikant Vitra. Deze omvat 17 klassieke ontwerpen van de Franse modernist Jean Prouvé, geupdate door de creatieve teams van zowel G-Star als Vitra. Van stoelen en krukken tot tafels en een dressoir.

Ruwe materialen

Prouvé’s ontwerpen zijn altijd een inspiratie geweest voor G-Star. Met name zijn voorkeur voor pure en ruwe materialen ligt in lijn met G-Star’s eigen productbenadering. Enkele van zijn ontwerpen staan al jaren in verschillende kantoren en showrooms van G-Star.

De meubelcollectie is tot 31 juli 2011 te bezichtigen op de Vitra Campus in Weil am Rhein. Vanaf november zullen negen geselecteerde items te koop zijn als limited Special Edition bij een aantal Vitra dealers over de hele wereld. Prijzen bevinden zich in het topsegment.