TOP

Fysieke edities Premium, Seek en Neonyt afgelast

De fysieke zomeredities van modebeurzen Premium, Seek en Neonyt, die in juli voor het eerst in Frankfurt zouden plaatsvinden als onderdeel van de nieuwe Frankfurt Fashion Week, gaan niet door.

In plaats daarvan zullen Premium (vrouwen- en mannenmode), Seek (streetwear en denim) en Neonyt (duurzame mode) digitaal plaatsvinden tussen 5 en 9 juli 2021, maakt de organisatie bekend in een persbericht. Oorzaak zijn de beperkende maatregelen die nog gelden vanwege de coronapandemie.

Gebrek aan zekerheid

“Met een bezwaard hart moeten we de fysieke events in juli annuleren aangezien deze niet mogen plaatsvinden gezien de huidige wettelijke beperkingen”, zegt Anita Tillman van de Premium Group. “Vanwege het gebrek aan zekerheid voor planning en nieuwe maandelijkse evaluatie, moeten we onze verplichtingen als organisator van evenementen nakomen en onvoorziene risico’s voor partners en klanten vermijden.”

Debuut in Frankfurt

Het zou komende zomer de eerste keer zijn dat de modebeurzen in Frankfurt worden gehouden, nadat Berlijn 20 jaar het epicentrum is geweest. De Premium Group maakte vorig jaar bekend samen te gaan werken met Messe Frankfurt. De drie beurzen zijn sindsdien onderdeel van een groter mode-event, de nieuwe Frankfurt Fashion Week. Deze staat nu van 19 tot 21 januari 2022 voor op de agenda.

Foto: Premium Group