TOP

Duurzame modebeurs Neonyt vanaf januari ook in Parijs

Neonyt gaat internationaal. Naast Düsseldorf zal de duurzame modebeurs vanaf januari ook twee keer per jaar georganiseerd worden in Parijs.

Foto’s: Neonyt/Dita Volmond

Het is de eerste keer dat Neonyt buiten Duitsland wordt gehouden. Na de licentieovereenkomst met Igedo Company voor Düsseldorf doet de duurzame modebeurs hetzelfde met WSN Développement voor een Parijse editie, in januari en september. Neonyt gaat tegelijktijdig plaatsvinden met de modebeurzen Who’s Next en Impact by WSN. De aftrap is van 21 tot en met 23 januari 2023, in Paris Expo Porte de Versailles.

Met licenties de grens over

Eigenaar Messe Frankfurt kondigde eerder al aan het concept van Neonyt door middel van licenties internationaal te willen uitrollen. Neonyt wil nieuwe markten betreden en richt zich met de Parijse editie in het bijzonder op retailers uit België, Italië, Spanje, Portugal, Zwitserland en natuurlijk Frankrijk. De doelgroep bestaat uit speciaalzaken en multibrandstores die veel waarde hechten aan een duurzaam assortiment.

Eerste mijlpaal

“We zijn erg trots op de nieuwe samenwerking met WSN Dévelopment”, stelt Olaf Schmidt, vice president textiles & textile technologies bij Messe Frankfurt, in een persbericht. “Een eerste mijlpaal in ons internationaliseringstraject. Parijs is een aantrekkelijke en trendsettende modelocatie, populair in de sector en met steeds nauwere banden met de Zuid-Europese markten. De perfecte keuze voor onze eerste licentielocatie buiten Duitsland.”