TOP

Winteredities modebeurzen Frankfurt afgelast

Premium Group en Messe Frankfurt zetten een streep door de modebeurzen in Frankfurt die in januari 2022 stonden gepland. Dat melden de organisaties los van elkaar in een persbericht.

Foto: Neonyt

De Duitse regering heeft grote evenementen verboden nu de omikronvariant van het coronavirus zich razendsnel aan het verspreiden is. Dat betekent dat Neonyt, Val:ue, Premium, Seek, de Fashiontech-conferentie en modefestival The Ground niet doorgaan. De evenementen zouden gelijktijdig plaatsvinden, van dinsdag 18 tot en met donderdag 20 januari 2022, tijdens de nieuwe Frankfurt Fashion Week (17 tot en met 22 januari 2022). Na twee eerder afgelaste edities zou dit de eerste keer worden dat de modebeurzen op de nieuwe locatie zouden plaatsvinden, na twintig jaar in Berlijn.

Onmogelijke situatie

“Naast het ontbreken van een wettelijke basis, hebben de effecten van de aanhoudende pandemie en de verspreiding van het coronavirus, evenals de zorgwekkende ontwikkelingen met betrekking tot de nieuwe virusvariant omikron, de veilige uitvoering van onze evenementen in januari verder onder druk gezet”, schrijft de Premium Group (Premium, Seek en Fashiontech). “Daarnaast maken lockdowns in aangrenzende landen, waarvan sommige al van kracht zijn geworden, reisbeperkingen, quarantainevoorschriften en de situatie als geheel het onmogelijk om de beurzen en randevenementen in een veilige omgeving te houden.”

‘Buiten invloedssfeer’

Messe Frankfurt (Neonyt, Val:ue) laat weten dat de beslissing ze erg zwaar valt. “De afgelopen maanden hebben we allemaal al onze passie, energie en vindingrijkheid samen geïnvesteerd om de Neonyt-gemeenschap in januari te herenigen. Helaas ligt de onvoorspelbare huidige ontwikkeling buiten onze invloedssfeer.” Neonyt en Val:ue schuiven hun fysieke beurzen door naar 5 tot 7 juli 2022, tegelijk met de andere beurzen van Frankfurt Fashion Week.