TOP

Duitse modebeurs Premium gecanceld, Tess V presenteert eerste influencersamenwerking en Hul le Kes breidt Recovery Studio uit

Modebeurs Premium gaat in januari 2024 niet door, modelabel Tess V presenteert eerste influencersamenwerking en Hul le Kes breidt Recovery Studio uit. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 14 november.

Beeld:  Premium, juli 2023

Duitse modebeurs gecanceld

De Duitse modebeurs Premium sluit na ruim twintig jaar haar deuren. Deze grote modebeurs was gepland voor januari 2024 in Berlijn. Premium geeft als oorzaak van dit besluit dat ze het succes van eerdere edities niet meer kunnen evenaren. Daarnaast veroorzaakten kritieke ontwikkelingen in de branche en de wereldwijde economische situatie verschillende uitdagingen. “Premium was meer dan alleen een beurs. In 21 jaar hebben we veel bereikt, zijn we het toneel geweest voor ongelooflijk veel succesverhalen in de branche en hebben we de hele wereld naar Berlijn getrokken”, schrijft Anita Tillmann, lid van het managementteam. 

Daarentegen gaat SEEK – een platform en podium voor een progressieve merkenmix van verheven streetwear, moderne klassiekers en duurzame mode dat staat voor collectieve empowerment – op 16 en 17 januari wél door. 

Tess V presenteert eerste influencersamenwerking

Modelabel Tess V slaat haar handen ineen met influencer Rosalie Tacx. Dit is de eerste influencersamenwerking voor Tess V met als resultaat een partycollectie. De collectie bestaat uit 11 items die bij de easy going stijl van Rosalie passen. De outfits zijn zo ontworpen dat alle kledingstukken gemakkelijk te combineren zijn. Met enerzijds tijdloze basics, zoals een nette pantalon, en anderzijds echte party items, zoals een verentop, een paillettenrok en een glitterjumpsuit is het een diverse collectie. De Rosalie x Tess V collectie staat dinsdag 14 november om 19.00 uur online en is vanaf woensdag 15 november in alle Tess V-winkels te koop.

Hul le Kes neemt sociaal atelier Studio 3 volledig over 

Modelabel Hul le Kes neemt eerder deze maand het socials atelier, Studio 3, volledig over. Hiermee pioneert het label in duurzaamheid en de sociale verantwoordelijkheid van de modebranche. Hul le Kes staat bekend om zijn circulaire en sociaal bewuste ontwerpen. De Hul le Kes Recovery Studio (het herstelatelier voor mensen en textiel) en de Hul le Kes Manufacturing Studio (het productieatelier in samenwerking met mbo onderwijs van o.a. Rijn IJssel) waren al onderdeel van het label. Door de succesvolle samenwerking met Studio 3 is besloten om het atelier volledig te laten fuseren met de Hul le Kes Recovery Studio. Dit resulteert dat de Hul le Kes Recovery Studio vanaf heden ruim 45 sociaal-maatschappelijke leer- en werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aanbiedt. In de Hul le Kes Recovery Studio worden handwerk en reparaties, aan zowel post-consumer stoffen als kleding gedaan. 

Modefotograaf Jasper Abels staat centraal in Teledoc Pretty Sorrow 

Modefotograaf Jasper Abels is een geen onbekende in de modewereld. Hij heeft verschillende internationale beroemdheden, zoals Josh O’Conner en Carice van Houten, voor zijn lens gehad en zijn werk is te zien op de covers van bekende modebladen als Vogue en Elle. Hij combineert commerciële fotografie met persoonlijk werk waarin glamour, schoonheid en fantasie een grote rol spelen. 

In de Teledoc Pretty Sorrow is te zien dat het leven van Jasper Abels ook een minder glamoureuze kant heeft. Jasper verloor zowel zijn broer als zijn zus aan suïcide. In zijn werk zoekt hij naar manieren om zijn emoties te uiten bij de rouwverwerking. De vraag is of het werken aan zijn foto’s en collages de manier is om verbonden te blijven met zijn ouders en voldoende is om niet af te glijden. 

Pretty Sorrow van Klaas Hendrik Slump is een productie van SPEKTR en de NTR en is maandag 27 november te zien op NPO 2.