TOP

Fur Frenzie

De winter is altijd weer het seizoen om de standpunten ten opzichte van bont te overdenken. Deze winter zien we in alle collecties een ongelooflijke hoeveelheid bont. Echt en fake, maar ook vele nieuwe bont-achtige imitaties….

Bontkragen, bontmanchetten, bontvoering, bontsjaal, bontjas en -jackje. Het zachte en harige gevoel, het hoog isolerend vermogen, de luxe uitstraling, de warme geborgenheid; allemaal redenen om voor echt te kiezen, maar er zijn ook genoeg redenen om voor nep te kiezen.

Als door verbetering en verfijning in technieken, de pluspunten van bont ook te vinden zijn in namaak, is de keuze makkelijk.

We zien ook dit warme bontgevoel terugkomen in harige zachte breisels. En ook hele fijne franjes geknipt in woven- en nonwoven-materialen geven dit volumineuze “wapperende haren”-effect. We zijn opzoek naar nieuwe manieren om bont te imiteren, zodat we het ongegeneerd kunnen gebruiken.

Een van de artikelen die in bont onmisbaar is dit seizoen is het bontgiletje, het bontvestje. Past helemaal in het laag over laag bohemien en hippieverhaal wat we veel zien. Een geruite tuniek, een wijde spijkerbroek en een bont-vestje. Een jurk met dessin, warme maillot, hoge laarzen en een bontvestje. Een langere versie over een minirokje, of een hele korte bolero-versie die meer luxe dan warmte geeft.

Een langharig gebreide versie,  zachte schapen-teddy-bont of heerlijke luxe imitatiebont.

Een extra artikel dat bijna elke set een winters en modisch tintje geeft!

 

www.marijnobertop.nl