TOP

Fred Farrow wint Frans Molenaarprijs 2010

De jonge ontwerper Fred Farrow heeft vrijdag 16 juli tijdens de Amsterdam International Fashion Week de Frans Molenaarprijs in de wacht gesleept. Om zijn creatief talent verder te kunnen ontplooien, ontving Farrow een geldbedrag van 10.000 euro.

Fred Farrow werd gekozen door een driekoppig jury met fotograaf Loes Geerdink, stylist Ruud van der Peijl en modejournalist van De Volkskrant Milou van Rossum. Volgens hen wist de jonge ontwerper zich met zijn collectie het beste te onderscheiden van het huidige modebeeld.

Farrow liet zich inspireren door het Chanel-meisje dat na een avond flink stappen, haar shirt verwisselt met die van de barman. Dat resulteerde in een mengelmoes van rondgedraaide stukken stof die als een T-shirt rondom het lichaam waren geknoopt. Chanel-achtige jasjes hingen chaotisch rondom de slappe schouders van de modellen, die als verwilderde partygangers over de catwalk slenderden.

Fred Farrow moest het opnemen tegen Denise Esser, Ratna Ho, Tishya Oedit, Marie Burlot en Piotrek Panszczyk. De genomineerden showden allen vijf outfits, bekijk ze naast dit artikel.

Foto’s: Jeroen Snijder / www.jeroensnijder.nl