TOP

Frans Molenaar showt 92ste collectie in Amstel Hotel

Frans Molenaar presenteerde zondag 11 september zijn 92ste coutureshow in het Amstel Hotel in Amsterdam. Op de catwalk toonden onder andere Kim Feenstra en Irene van de Laar zijn nieuwe collectie voor winter 2011/2012.

De 92ste show van Frans Molenaar bestond uit tal van kleine thema’s en werd geopend met korte zwarte jasjes en felgekleurde bontkraagjes. Dit kleurbeeld zetten de toon voor de rest van zijn wintercollectie: zwart- en grijstinten gecombineerd met knalkleuren zoals roze, rood en paars.

 

Korte capes
Naast kleur zien we dit seizoen veel koker- en plooirokken, pantalons met hoge tailleband en jasjes met grote kragen, uitgesneden halzen en rugdecolletés. Zoals ieder seizoen bestaat ook deze collectie van de couturier uit veel jasjes. Opvallend zijn dit keer echter de korte capes met één, twee of drie knopen. Deze korte jasjes werden in de show vooral gecombineerd met zwarte kokerrokken en pantalons, maar ze zouden ook niet misstaan op een goede jeans.

 

Zwangere bruid
Nadat de bruid – gekleed in een wolwitte jurk met diep rugdecolleté – op de catwalk verscheen, volgde Frans Molenaar zelf. Dit keer zonder rollator of witte poedels. De stralende bruid met haar zichtbaar zwangere buikje mocht samen met de 71-jarige couturier de show afsluiten en een staande ovatie van het publiek in ontvangst nemen.