TOP

Forbes-lijst: Wie is de rijkste in modeland?

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de allerrijkste ondernemers van de wereld op een rij gezet en er blijken nog genoeg modemiljonairs rond te lopen.

Amancio Ortega, de oprichter van Inditex (het moederbedrij van onder andere Zara, Massimo Dutti, Zara Home, Pull & Bear en Bershka), staat op de derde plek en is met een vermogen van 57 miljard dollar de rijkste modeondernemer in de ranglijst van Forbes. De Spaanse zakenman zag zijn rijkdom het afgelopen jaar met 52% groeien. Alleen Microsoft oprichter Bill Gates (67 miljard dollar) en telecommunicatie-ondernemer Carlos Slim Helú (73 miljard dollar) hebben meer geld.

Ortega is door de groei van zijn Zara-imperium moderijkaard Bernard Arnault op de ranglijst voorbijgesneld. Arnault (29 miljard dollar), die zijn fortuin verdiende bij de luxe modegroep LVMH, stond vorig jaar nog op plaats vier maar is inmiddels naar de tiende plek gezakt.

Stefan Persson, de oprichter van H&M, is met zijn twaalfde plek de derde rijkste modeondernemer. Het vermogen van Persson wordt geschat op 28 miljard dollar.

De top tien modeondernemers uit de Forbes-lijst:

  1. Amancio Ortega, Inditex, $57 miljard 
  2. Bernarld Arnault, LVMH, $29 miljard 
  3. Stefan Persson, H&M, $28 miljard 
  4. Francois-Henri Pinaults, PPR, $15 miljard
  5. Phil Knight, Nike, $14 miljard 
  6. Tadashi Yanai, Fast Retailing, $13 miljard
  7. Miuccia Prada, Prada, $12 miljard 
  8. Renzo Rosso, Diesel, $3 miljard
  9. Domenico Dolce en Stefano Gabbana, Dolce & Gabbana, elke $2 miljard 
  10. Tory Burch, ontwerper, $1 miljard