TOP

FashionWeek Amsterdam: Pretty Wild Lingerie*

De show van Pretty Wild Lingerie was misschien wel één van de meest besproken shows van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Maar wie zit er nou eigenlijk achter dit merk?

Haute couture lingerie. Zo kun je de creaties van Pretty Wild Lingerie wel omschrijven. Het was de allereerste show van het jonge Nederlandse designerlingeriemerk op maandag 26 januari 2015 tijdens FashionWeek Amsterdam. Het zijn vooral sexy looks in leer en zwart kant, maar voor wie het net iets minder spannend mag zijn er ook setjes in wit, paars en perzikroze.

Foto’s: Jeroen Snijders

Pretty Wild Lingerie show jan 2015Pretty Wild Lingerie show jan 2015Pretty Wild Lingerie show jan 2015Pretty Wild Lingerie show jan 2015Pretty Wild Lingerie show jan 2015Pretty Wild Lingerie show jan 2015

De lingerie van het Nederlandse merk wordt handgemaakt in Europa van delicate, luxe materialen als Frans kant, leer, zijde en zachte driedimensionale geborduurde bloemen. Het is allemaal even geraffineerd en verleidelijk, maar nooit ordinair. De prijzen liggen in het hoge segment: van €65 voor een slip tot €990 voor een leren jurk met kanten inzet. De items worden verkocht als cadeautjes in een mooie giftbox. Nederlandse verkooppunten zijn bijvoorbeeld De Bijenkorf en Azzurro in Amsterdam.


 

Pretty Wild werd gelanceerd in januari 2013 door ontwerper Firouze Akhbari, die een Nederlandse moeder en een Perzische vader heeft. Ze werd geboren in Teheran en groeide op in Haren (Groningen). De liefde voor luxe lingerie zat er al vroeg in, wat uiteindelijk resulteerde in haar eigen label. In korte tijd heeft het merk al een hele schare fans, waaronder beroemdheden als Rihanna en Lady Gaga. Zo droeg Lady Gaga lingerie van Pretty Wild in haar videoclip Applause.