TOP

Claes Iversen sluit FashionWeek Amsterdam af*

Vorig seizoen presenteerde Claes Iversen zijn collectie tijdens de openingsavond van FashionWeek Amsterdam; dit seizoen was hij de afsluiter van de Nederlandse modeweek. Hij presenteerde maandagavond 26 januari 2015 de tweede collectie van zijn ready-to-wear lijn II én een tiental couturestukken.

Claes Iversen presenteerde de tweede collectie van zijn vorig seizoen gelanceerde ready-to-wear lijn II by Claes Iversen. De collectie voor winter 2015/2016 is geïnspireerd op IJslandse saga’s, de Noorse mythologie en sprookjes, gemixt met Russische invloeden. Dat resulteert in een warme collectie vol rijke materialen en details met duidelijke referenties naar het koude Noorden. Patchwork speelt een belangrijke rol en opvallend is het gebruik van biezen in bijna de hele collectie. Een fragiel transparant organza met witte geborduurde bloemen refereert duidelijk naar elfjes. Het gebruik van mohair, harige teddy en bouclé garens refereren aan wilde beesten.

Couture

De inspiratiebron voor de couturestukken is hetzelfde als die van de prêt-à-portercollectie. Het veelvuldig gebruik van biezen binnen de de prêt-à-portercollectie is binnen de couture collectie verder uitgewerkt in combinatie met patchwork en pipings. Ook zien we veel verschillende soorten kant in combinatie met hand geborduurde kristallen en kralen. Opvallend zijn de rokken en jassen van ‘bont’ van satijnen linten en wollen draad.

Foto’s: Jeroen Snijders

Claes Iversen hw1516Claes Iversen hw1516Claes Iversen hw1516Claes Iversen hw1516Claes Iversen hw1516Claes Iversen hw1516