TOP

Etalagefiguren: dit zijn de tips en trends

Looks en uitstraling: dat zijn de belangrijkste criteria voor het kiezen van een etalagefiguur. Maar wat moet je nog meer weten over dit stukje winkelbeleving?

Allereerst: vraag je altijd af of het etalagefiguur  in je winkelconcept past. Koop geen figuur omdat het een populaire versie is en door meerdere retailers gebruikt wordt. Etalagefigurenleverancier André Donker van Vlemmix, legt uit: “Beleving van het concept start al bij de presentatie in de etalage. De consument moet zich kunnen identificeren met de presentatie, met wat je wilt uitstralen en overbrengen.” Een ander advies: let goed op de kwaliteit van een figuur, zoals de make up en de juiste verhoudingen van voeten, handen en het hoofd.

Trends
Trends zoals beweging, abstractie, materiaal, uitstraling en gevoel zijn er ook op het gebied van etalagefiguren. Donker: “Zo zul je het thema vintage steeds meer gaan zien en dan vooral in bustes en hangers. Ook wordt het gebruik van eigen stoffen op bustes steeds populairder. Ze worden zowel gebruikt voor het presenteren van kleding als voor accessoires.” Een andere ontwikkeling op het gebied van etalagefiguren is realisme. Donker legt uit wat dit betekent: “Figuren krijgen steeds vaker een eigen gezicht, waarbij make up en pruiken, houdingen en maatvoering een belangrijke rol spelen.