TOP

Esprit lanceert nieuwe sportcollectie

Modemerk Esprit herlanceert zijn sportcollectie: Esprit Sports.

Volgens Esprit is een actieve en fashionable look voor de vrouw bijna net zo belangrijk als het actief bezig zijn. Daarom herlanceert het van oorsprong Californische modemerk zijn sportkledinglijn: Esprit Sports. Deze bestaat onder andere uit shirts, leggings, broeken en jasjes speciaal voor de actieve vrouw. Dit meldt het modemerk in een persbericht.

Categorieën

De sportlijn bestaat uit vier productcategorieën. Zo is de active/training-categorie gericht op indoor- en outdoor-sportactiviteiten waarbij gebruik gemaakt wordt van functionele materialen.

In de casual sports-categorie vind je de Californische roots terug. De lijn bestaat uit natuurlijke materialen en stijlen, ter aanvulling van de Active-Training-categorie.

Yoga-liefhebbers of vrouwen die lekker willen uitrusten op de bank kunnen terecht in de relaxed-lifestyle-categorie. De stoffen van deze lijn voelen soepel aan en de kleding ziet er modern en vrouwelijk uit.

Voor elke collectie worden er bijpassende schoenen en tassen ontwikkeld. 

Een groot deel de collectielijn is er ook voor de plus-size vrouw.

Meer aandacht

Esprit heeft momenteel al een sportcollectie voor de vrouw, “maar deze is de afgelopen jaren niet expliciet onder de aandacht gebracht”, vertelt een woordvoerder van het persbericht van Esprit aan Textilia. “Het modemerk wil de collectielijn nu duidelijker neerzetten en er meer aandacht aan besteden, daarom kan je spreken van een herlancering.”

Leveringsdata

Esprit Sports lanceert vier collecties met tien leveringsdata per jaar. De eerste collectie wordt vanaf juli 2015 geleverd.