TOP

Elle Nederland viert twintigste verjaardag

Vandaag bestaat Elle twintig jaar in Nederland. Het modeblad viert dat met meerdere activiteiten, waaronder een jubileumnummer, een speciale kledingcollectie en een actie met een vermiste gouden pump.

Het jubileumnummer ligt vanaf vandaag in de winkel. Het nummer bestaat uit drie katernen, Verleden, Heden en Toekomst. Ook staat de top 100 Aller Tijden erin met de lijst van mode- en lifestyleklassiekers. De eerste plek gaat volgens Elle naar de Little Black Dress.

VILA
Samen met de kledingketen VILA ontwikkelde Elle de cELLEbrate-collectie. De collectie is onworpen naar aanleiding van Elle’s verjaardag en is dan ook feestelijk getint met veel glitter en pailletten. Deze collectie hangt vanaf midden oktober in de winkels van VILA.

Tentoonstelling
Elle gaat ook de samenwerking aan met Museum Boijmans Van Beuningen in Roterdam. Daar opent op 19 september de modetentoonstelling The Art of Fashion. Het blad organiseert er workshops en de espressobar is aangekleed in Elle-stijl.

Little Black Book
Aan twintig fotografen werd gevraagd om hun kijk op de beroemde Little Black Dress te geven. Dit resulteerde in een een tentoonstelling genaamd The Little Black Dress Exhibition in galerie Fashionmania in Amsterdam. Elle selecteerde ook haar favoriete winkeladressen in de buurt van de galerie. De lijst van deze hotspots is te vinden in het Little Black Book, dat is onder andere gratis af te halen bij de Diesel Store in Amsterdam.

Vermiste pump
Vandaag bleek ook dat het Elle is die achter de ‘vermiste gouden pump‘ -actie zit. De afgelopen week stonden de media vol met berichten over een gouden pump, die ergens in Nederland op moest duiken. Wie achter de actie zat, was tot vandaag niet bekend. De vinder van de schoen wint 22.000 euro aan designerkleding bij Maison de Bonneterie.