TOP

Eerste ontwerper Amsterdam Fashion Week 2010 bekend

Voor de eerste keer wijdt de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) op 28 januari een avond aan Zweeds design. Camilla Norrback is één van de ontwerpsters die op deze datum 'Hot design from cool Sweden' showt.

Eén van de betrokken partijen deze avond op de AIFW is Kerstin Gerlagh van The Swedish Chamber of Commerce in Nederland. Zij zegt over de samenwerking met het AIFW en sponsor Volvo: “We zijn erg verheugd dat Volvo Cars Nederland dit Zweeds merk tijdens de AIFW presenteert. Het is een unieke kans om Zweedse mode en design te promoten en om de bloeiende handel tussen Zweden en Nederland te versterken.”

Camilla Norrback staat bekend om haar ecologische en duurzame collecties. Omdat de kwaliteit van haar kledingstukken altijd voorop staat, heeft Camilla de term ‘Ecoluxury’ aan haar merk verbonden. Haar kleding wordt verkocht bij winkels als Camilla Tenue de Nimes, 290 Sqm, Charlie & Mary en Nummer Negen. Hanneke de Boer van het agentuur Are you Swedish?, dat sinds 2008 Zweedse merken op de Nederlandse markt brengt, zegt hierover: “Zweedse mode draait om minimalistische ideeën uitgevoerd in stijl, waardoor het ongecompliceerd is. Camilla Norrback is een goed voorbeeld van deze coole, Zweedse luxe.”