TOP

Dutch DNA 2011: méér dan klompen en tulpen

Gisteravond was de aftrap voor het Dutch DNA 2011 themajaar. Nederlands(e) architectuur, design, erfgoed en natuurlijk mode worden tijdens dit roodwitblauwe jaar in de spotlights gezet.

De eer was aan de Nederlandse schoenenontwerpster Hester Vlamings om het Dutch DNA themajaar officieel te openen in het Amsterdamse Lloyd Hotel. Tijdens dit jaar ligt de Holland-promotie in binnen- en buitenland op oer-Hollandse architectuur, design, erfgoed en mode. Want de tijd dat Nederland bekend stond om kaas, tulpen en Volendamse klederdracht is natuurlijk allang niet meer aan de orde.

Iconisch
Want wat dacht je van designer Marcel Wanders, modeduo Viktor en Rolf of de schoenen van United Nude oprichter Rem D. Koolhaas? De opening beloofde een jaar waarin Nederlands talent nog meer podium en erkenning krijgt. Ter ere van het themajaar showde Hester Vlamings haar speciaal ontworpen pumps, geïnspireerd op de traditionele klompen. Een perfecte kruisbestuiving tussen twee iconische paradepaardjes van Nederlandse bodem.