TOP

Dit zijn de schoenentrends voor vrouwen voor zomer 2019

De opmars van de sneaker zorgt er volgens trendwatcher Bea de Roo voor dat bij vrouwen ook de vraag naar comfortabele platte schoenen toeneemt, variërend van ballerina’s tot sandalen. Voor zomer 2019 zijn er naast zwart, wit, neutrale- en pasteltinten, veel opvallende, vrolijke kleuren.

Catwalkbeeld: Jeroen Snijders

Elegantly flat

Voor vrouwen die op zoek zijn naar elegant comfort, zijn er ballerina’s, loafers en muiltjes in verrassende uitvoeringen: vrouwelijk met een dunne leren of rubberen zool, sportievere versies met een sportzooltje of een doorlopend plateau. Ook de uppers zijn gevarieerd dankzij decoratie, enkel- en wreefbandjes, slingbacks en dessins.

Elegantly flat (1)

Elegantly flat (2)

Elegantly flat (4)

Elegantly flat (3)

Sporty specials

Sneakers passen onder zowel elegante als sportieve outfits. Naast sobere classics, uitbundige modellen met een vrouwelijke touch of met opvallende materialen en/of decoraties, zit de vernieuwing in de wat stoerdere modellen met geprononceerde zolen (‘ugli’s’). Naast vetermodellen zijn er instappers, sok- en stretchmodellen, sportsandalen en muilen.

Sporty specials (2)

 

Sporty specials (1)

Sporty specials (3)

Sporty specials (4)

Mix & match

Leve de vrijheid van het creatief mixen & matchen van vormen, kleuren en materialen. De schoenen in deze trend worden met flair gedragen en trekken alle aandacht naar de voet. Modellen variëren van subtiel tot over de top, met details als strikken, dessins, bloemcorsages en kwastjes.

Mix  match 1

Mix  match 2

Mix  match 3

Mix  match 4

Smooth styles

Een look met soepele, tijdloze kleding die stijlvol, maar met een zekere nonchalance wordt gedragen. Toch ook hier geen torenhoge hakken, maar comfortabele hoogtes. Klassieke vormen zijn vertaald naar eigentijdse, zomerse pumps. Terwijl details als strikken, metalen schakels, vlechtwerk en jamboreekleppen voor de finishing touch zorgen.

Smooth styles (1)

Smooth styles (2)

Smooth styles (3)

Smooth styles (4)