TOP

Dit zijn de schoenentrends voor vrouwen voor zomer 2018

De schoenmode voor zomer 2018 belooft volgens trendwatcher Bea de Roo een sprankelende mix & match van elegantie, vrouwelijk stoer, soksneakers, kleurrijke fancy modellen en muiltjes. Met vernieuwende modellen en herkenbare belijningen in actuele materialen en details.

Lady-like

Een vrouwelijke look die wordt beïnvloed door de jaren ’80. De schoenen hierbij variëren van ballerina’s en luxe vetermodellen tot luchtige pumps met een stevige hak van 5 tot 9 cm hoog en elegante modellen met kitten heels. De spitse leest is nog favoriet, maar krijgt gezelschap van de afgeronde carréleest.

Lady-like (1)Lady-like (4)

Lady-like (5)Lady-like (3)

Out of nature

Invloeden uit de natuur worden via materialen, exotische dessins en een bijpassend kleurenpalet omgezet naar een moderne, eigentijdse look. De schoenen in deze sfeer zijn herkenbaar en toch verrassend. Er zijn stoere booties en zomerse enkellaarsjes, luchtige veterschoenen, soepele mocassins en instappertjes. Veelbelovend zijn muilen die hoog op de voet vallen.

Out of nature (4)Out of nature (2)

Out of nature (5)Out of nature (1)

Sports fantasy

De variatie in sneakers en schoenen met sportinvloeden is heel divers. Vernieuwingen zijn vooral te zien in verrassende dessins, borduursels en applicaties. Vetermodellen blijven, maar echt nieuw zijn sokmodellen met neopreen, elastische materialen en gebreide details, variërend van slip-on’s tot booties. Opvallend is daarnaast het gevarieerde aanbod in sneakerachtige sandalen en muilen.

Sports fantasy (1)Sports fantasy (3)

Sports fantasy (4)Sports fantasy (5)

Sunny surprises

Een verrassende kledingmix van stijlen, kleuren, dessins en lengtes zorgt voor een zomerse vibe. Ook het schoenenaanbod is divers en vooral kleurrijk. De stijlen verschillen van robuust met een plateau (hout, kurk of leer omkleed) tot vrouwelijk met leren zooltjes, plat of met kitten heels. Let op de elastische enkellaarsjes, ook met dessin.

Sunny Surprise (5)Sunny Surprise (1)Sunny Surprise (3)Sunny Surprise (4)