TOP

Dit zijn de nieuwste street- en activewearwinkels in de herfst van 2018

Van Levi's tot Superdry en van Obey tot Lyle & Scott. Deze merken blijven in beweging en openen de komende weken een nieuwe winkel in de Nederlandse winkelstraten.

Funkie House Rotterdam opent 31 augustus een shop-in-shop van streetwearmerk Obey. Dit is het tweede Europese shopconcept en de eerste op de Nederlandse markt. Het merk krijgt een eigen verdieping bij Funkie House, waardoor het aanbod aanzienlijk toeneemt. In 2019 volgt een speciale samenwerking tussen beide partijen om het dertigjarig jubileum van de winkel te vieren. 

 

Verbouwing

In 2017 is de Rotterdamse vestiging van Funkie House verbouwd. Hierbij plaatste de retailer al een shop-in-shop van Carhartt WIP op de benedenverdieping. Funkie House voert verder 70 merken, waaronder Patagonia, Edwin, Veja, Wood Wood, Native Youth en Libertine Libertine. 

 

Obey 1Obey 2

 

Levi’s in Rotterdam

Vrijdag 31 augustus opent in Rotterdam ook een nieuwe Levi’s vestiging aan de Lijnbaan 55A. Voor de opening gaat het merk een samenwerking aan met rapper Ronnie Flex. Levi’s biedt op de openingsdag T-shirts voorzien van de opdruk ‘Ronnie’ aan van 10.00 uur tot 17.01 (5.01 pm, verwijzend naar Levi’s iconische 501 jeans). 

 

Lyle & Scott

De Rotterdamse retail is in beweging, want 17 augustus opende aan de Meent de eerste Lyle & Scott-winkel. De zaak van het Britse merk is nog niet volledig klaar, aan de bovenverdieping wordt nog gewerkt. Op 20 september is de officiële opening. Daarnaast meldt René Strolenberg, mede-initiatiefnemer van de Nederlandse winkelexpansie van Lyle & Scott, dat de tweede vestiging van het merk begin november opent in de zuidpassage van winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. 

 

Lyle Scott 2

 

Superdry

Eind september opent aan de Haarlemmerstraat in Leiden een filiaal van Superdry. Dit is de tiende winkel van het populaire Engelse merk, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door master franchisenemer Portare Retail. 

 

Portare Superdry Leiden After(1)