TOP

Dit zijn de bestgeklede bezoekers van Pitti Uomo 101

Met de Pitti Uomo 101 die van 11 tot en met 13 januari plaatsvond, is de kop van het mannenmodeseizoen eraf. Deze editie was alweer drukker dan de laatste zomereditie en het publiek weer evenzo kleurrijk en on trend.

Foto’s: Pitti Uomo

Editie 101 is er voor beursorganisatie Pitti Immagine eentje om op terug te krijgen. Want terwijl de omikron-variant zorgt voor oplopende besmettingscijfers, durfde de organisatie het toch aan beursfort Fortezza da Basso open te gooien, overigens ook voor de kindermodebeurs Pitti Bimbo die tegelijkertijd met Uomo werd gehouden. Op Pitti Uomo toonden toch nog 548 exposanten hun mannenmodecollecties; op een normale editie staan er rond de 1200.

Bezoekers

Uit voorlopige cijfers blijkt dat in totaal 4900 inkopers de beurs bezochten, van wie 30 procent van buiten Italië. Uit Europa kwamen onder meer 134 kopers uit Frankrijk, 134 uit Nederland, 123 uit Spanje en 118 uit Duitsland. Minder bezoek kwam uit de VS en Rusland, en een handjevol uit China, Japan, Zuid-Korea en Hong Kong. Het uiteindelijke cijfer – zodra de rest van de bezoekers, pers, agenten en leveranciers erbij zijn opgeteld – zal waarschijnlijk de 8.000 bereiken, voorspelt Pitti Immagine in een persbericht.

Trends

En zoals op elke editie paradeerden ook dit jaar prachtig geklede mannen langs de beursstands en over het plein. De outfits reflecteren de trends en daarin vallen de luxe gebreide items op, patchwork, overshirts met grote zakken en het glimmende trainingspak.