TOP

Dit is de gastontwerper van Pitti Uomo 95

De organisatie van de toonaangevende mannenmodebeurs Pitti Uomo, die van 8 tot en met 11 januari 2019 plaats vindt in Florence, heeft zijn nieuwe gastontwerper bekendgemaakt.

Het grootschalige mode-evenement in Florence heeft dit jaar de Belgische ontwerper Glenn Martens gestrikt als gastontwerper. Martens is de creatief directeur van het mannen- en vrouwenmodelabel Y/PROJECT. Dit Franse merk is winnaar van de prestigieuze Andam Grand Prize Award die vorig jaar is uitgereikt.

Origineel

Y/PROJECT wordt beschouwd als een van de meest originele stemmen in de hedendaagse modescene. Tijdens de 95e editie van de Pitti Uomo presenteert het merk de nieuwe mannencollectie voor winter 2019-2020 met een speciaal evenement.

Humor

“Martens heeft met Y/PROJECT een nieuwe esthetische taal gecreëerd die wordt aangedreven door tegenstrijdigheden”, zegt Lapo Cianchi, communicatiedirecteur van Pitti Immagine. “Hij is een ontwerper die een scherp gevoel voor humor uitstraalt, met een visie op mode die uiterst persoonlijk is en waar ruimte is voor de vrijheid om je te kleden zoals je wilt.” De ontwerper zelf voelt zich ‘zeer vereerd’. “Het voortreffelijke erfgoed van Florence is voor mij een oneindige bron van fascinatie geweest. Ik ben zeer vereerd dat ik ben gevraagd om Y/Project te laten zien in Pitti Uomo, in de kern van deze mythische stad “, zegt hij.

Undercover

De vorige editie waren modemerken Undercover by Jun Takahashi van en AKAHIROMIYASHITATheSoloist gastontwerpers van de beurs. De labels Off White en J.W. Anderson vervulden die taak de editie daarvoor.