TOP

Winnaar Green Fashion Talent Award bekend, Ronnie Flex brengt kledinglijn uit en Amcat festival gecanceld

De winnaar van de allereerste Green Fashion Talent Award is bekendgemaakt. Verder: Ronnie Flex brengt in samenwerking met Coolcat een kledinglijn uit en het streetstyle festival Amcat is voor de tweede keer afgezegd. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 11 oktober 2018.

Beeld: Pieter Symon

Amcat festival gecanceld

Het streetstyle festival Amcat is voor de tweede keer afgezegd. Het nieuwe evenement voor professionals en consumenten zou 8 en 9 december plaatsvinden in Amsterdam. Deze zomer werd de eerste editie al uitgesteld omdat de organisatie meer tijd nodig had om ‘de beste ervaring neer te zetten, met de beste modemerken, sprekers, atleten en artiesten.’ Nu geeft het platform aan dat het niet de optimale beleving kan bieden en dat dit niet het moment is om het event door te laten gaan. Ticketbedrijf Eventim zorgt voor de afhandeling van gekochte kaarten.

We Fashion maakt trui van textielafval

We Fashion heeft een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van duurzame kleding. Via ‘Fiber to Fiber’, het Europese kledingactieplan gericht op innovatie voor de circulaire economie, heeft het merk twee nieuwe garens gemaakt van gerecycled katoen. Het resultaat brengen ze nu uit in vier modieuze truien voor heren die verkrijgbaar zijn in de winkel en online voor een adviesprijs van €49,99.

De helft van de vezels in één van de garens is afkomstig van gebruikte katoenen jeans. De overige 50 procent bestaat uit Tencel, een duurzame Lyocell-vezel afkomstig van eucalyptushout. De sweaters worden geproduceerd in een Bulgaarse fabriek die de hoogst mogelijke score (A) heeft behaald in de BSCI- audit.

Dankzij het gebruik van gerecyclede katoenvezels kost het 92 procent minder water, 12 procent minder chemische middelen en 8 procent minder energie om deze truien te produceren, vergeleken met wat het reguliere productieproces vereist.

Nieuwsoverzicht 11-10-18 WE fashion 500_fibertofiber

Beeld: We Fashion

Amsterdenim ontwikkelt official merchandise voor Douwe Bob

Het Nederlandse jeansmerk Amsterdenim werkt samen met zanger Douwe Bob. Ter gelegenheid van zijn nieuwe tour ‘The Shape I’m In’ die op 9 november start, heeft Amsterdenim de officiële merchandise geproduceerd.

In een persbericht laat het denimmerk weten hoe de samenwerking tot stand kwam: ”Douwe Bob en zijn band dragen al twee jaar regelmatig en met veel plezier Amsterdenim. Hij is een echte denim- én pakkenliefhebber en natuurlijk een rasechte Amsterdammer, artiest, kunstenaar en idool.”

De collectie bevat zwarte T-shirts met een witte opdruk en witte schirts met een Delfts Blauwe opdruk. Daarnaast maakt Amsterdenim 20 special edition denim jacks met aan de binnenkant het Douwe Bob x Amsterdenim artwork..

Nieuwsoverzicht 11-10-18 Douwe Bob met designer Martijn Krabman 01

Beeld: Amsterdenim

Winnaar allereerste Green Fashion Talent Award bekendgemaakt (beeld)

Myomi do Goods heeft de eerste prijs van de Green Fashion Talent Award ontvangen. De award is onderdeel van de Dutch Sustainable Fashion Week. Initiatiefnemer Cécile Scheele reikte de prijs uit, die bestaat uit een sponsorcheque voor een business consultancy traject ter waarde van 5000 euro.

De nieuwe awardshow, die gehouden werd op 10 oktober, biedt een podium aan Nederlands meest duurzame en innovatie merken. Dit jaar waren de genomineerde merken Bellamy Gallery, Elements of Freedom, Loop.a life, Miss Green, Myomy do Goods, Unrobe en Wintervacht. De vakjury beoordeelde alle merken op 8 gepresenteerde outfits en een beknopte versie van hun businessplan.

Ronnie Flex brengt kledinglijn uit met Coolcat 

Hiphopartiest en – producer Ronnie Flex is een samenwerking aangegaan met kledingketen Coolcat. Vanaf volgende week ligt zijn collectie in de winkels. Nog niet zo lang geleden kondigde Coolcat een andere samenwerking aan met Bas Kosters.

Coolcat-oprichter Roland Kahn laat in een persbericht weten: “Ik herken mezelf in Ronnie, die niet alleen een ontzettend creatieve geest is, maar ook een echte ambitieuze ondernemer. Zijn stijl en attitude passen helemaal bij het street-smart DNA van Coolcat. Veel van onze klanten en medewerkers houden van Ronnie en zijn muziek. Daarom heb ik geen seconde getwijfeld toen Ronnie vroeg of wij samen met hem zijn eerste kledinglijn wilde maken. Ronnie voelt perfect aan wat jongeren van vandaag aanspreekt. Onze designers die intensief met hem hebben samengewerkt, waren erg onder de indruk van zijn gevoel voor tijdsgeest, stijl en oog voor details.

Na de lancering van de eerste collectie die op 19 oktober online staat en op 20 oktober in de winkels ligt, volgen een party-programma en volgend jaar een festivalcollectie.

Nieuwsoverzicht 11-10-18 ronnie_flex_1

Nieuwsoverzicht 11-10-18 ronnie_flex_2

Beeld: Coolcat