TOP

Dirk Bikkembergs in Chinese handen

De Chinese groep Canudilo krijgt een meerderheidsbelang in Dirk Bikkembergs.

Het van oorsprong Belgische merk Dirk Bikkembergs heeft een nieuwe eigenaar. Het modemerk was al enkele jaren in Italiaanse handen maar de eigenaars Zeis Excelsa en Sinv hebben een belang verkocht van 51 procent aan het Chinese Canudilo. De overige 49 procent blijft in Italiaanse handen. Volgens Italiaanse media betaalt Canudilo zo’n 40,7 miljoen euro voor hun meerderheidsbelang.

Aziatische markt

Canudilo heeft plannen om Dirk Bikkembergs flink uit te breiden. De focus voor de nieuwe eigenaar ligt voorlopig op de Aziatische markt. Op de planning staat een flagshipstore in Macau en daarnaast krijgen de vijf grootste Chinese steden een winkel.

Amerika

Amerika zal echter niet achterblijven binnen het uitbreidingsplan van Canudilo. Momenteel heeft Bikkembergs een website in Amerika, maar nog geen eigen winkels. Het uitbreidingsplan van Canudilo omvat een investering van ruim zestig miljoen euro.

Sportief

Dirk Bikkembergs, de Belgische ontwerper die deel uitmaakt van de “Zes van Antwerpen”, richtte zijn modelabel op in de jaren tachtig. Hij begon zijn sportieve ontwerpen alleen voor mannen maar vanaf midden jaren negentig brengt hij ook vrouwencollecties.