TOP

Designers op de Modefabriek: Xavi Zazo & Clara Brull

In aanloop tot de Modefabriek zetten wij een aantal ontwerpers in de spotlights. Deze keer is dat het Spaanse duo Xavi Zazo & Clara Brull die zijn collectie, op 25 en 26 juli, op ontwerpersplatform Cutting Edge presenteert.

Leeftijd: 33 (Xavi) en 35 (Clara).
Land: Spanje.
Studie: Design/kunstacademie Llotja in Barcelona en een studie technische constructie van kleding op de Mitchell School in Amerika.
Website: www.zazobrull.com

Kunnen jullie iets vertellen over de samenwerking?
“We werken sinds 2000 samen aan collecties. Vanaf het moment dat we elkaar op school tegenkwamen, zijn we niet meer van elkaar gescheiden. We zien onszelf als vrienden, broers, compagnons en elkaars psycholoog.”

En de collectie?
“We gebruiken onze collecties om verhalen mee te vertellen. We geloven dat kleding niet alleen iets is om te dragen maar ook om te uiten hoe je je voelt.  Elk seizoen creeëren we een fantasiewereld waar we een bestaand of nieuw karater aan toevoegen.”

Hoe ziet de collectie  er uit?
“Ze laat haar haren groeien om haar zorgen te verbergen. De lente en zomercollectie 2011 hebben we ‘Je regrette’ genoemd.  Het draait om melancholy met haren als een romantisch symbool. Het idee komt uit de 18e eeuw waar vrouwen hun man een stuk haar gaven om te worden herinnerd. We mixen hedendaagse  materialen met natuurlijke stiffen zoals katoen en zijde. We bestudeerden nieuwe patronen (inktstempelen met zijde) en manipuleerden haar waardoor nieuwe volumes ontstonden.”

In welke Nederlandse winkels hopen jullie de collectie te verkopen?
“In avant-gardeachtige winkels.  Op dit moment ligt de collectie in multibrandsstores in Spanje, Parijs, Moskou en Atlanta. Binnenkort openen we onze eigen eerste winkel in Barcelona.”

Wat betekent een deelname aan de Modefabriek voor jullie?
“De Modefabriek geeft ons de mogelijkheid om ons werk te laten zien aan retailers in landen waar we nooit eerder zijn geweest. We denken dat ons werk goed aansluit bij de rest van de merken die hier staan.”